• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Pintér: nem kívánok a gyógyító munkában közvetlenül részt venni

Lapszemle 2022.05.19 Forrás: telex.hu
Pintér: nem kívánok a gyógyító munkában közvetlenül részt venni

A belügyminiszter szervezni szeretne és rendszereket építeni, hogy jobb legyen az egészségügyi ellátás.

„Az alapok megfelelőek” – jelentette ki Pintér Sándor a parlamenti a népjóléti bizottsági meghhallgatásán a szociális területekről, amelyek eddig az Emmihez tartoztak. Ezt mutatja szerinte, hogy miniszterhelyettesnek Rétvári Bencét, az Emmi volt államtitkárát kérte fel, valamint Fülöp Attila is a Belügyminisztériumban folytatja a munkát. Az alapokat Balog Zoltán és Kásler Miklós fektette le, és a belügyminiszter bízik benne, hogy ezt tudja ő is folytatni - tudósított az ülésről a telex.hu.

Megfelelő előkészítést és megfelelő rendet szeretne a belügyminiszter a döntések végrehajtásában. A szakszerűséget nélkülözhetetlennek tartja a teljesítmény érdekében, mint ahogy fontosnak nevezte a teljesítmény mérését is. Elmondta, modernizálni szeretné az egészségügy szerkezetét és szervezetét.

„Nem kívánok gyógyítani, és nem kívánok a gyógyító munkában közvetlenül részt venni” – jelentette ki Pintér az egészségügyről. A belügyminiszter szervezni szeretne és rendszereket építeni, hogy jobb legyen az egészségügyi ellátás.

Az egészségügy jelenleg nem teljesít megfelelően Pintér szerint ahhoz, hogy az egészségesebb idő hosszabb legyen. Ezt mindenféleképpen javítani kell megelőzéssel és jobb szervezéssel.

A belügyminiszter azt ígérte, hogy továbbra is kitartanak a Nemzeti Egészségügyi Programban foglaltak mellett, és szerinte jó irány az egészségügyi dolgozók szolgálati jogviszonyáról szóló törvény, bár a szakdolgozók tekintetében van még mit javítani a területen. A hálapénz kivezetése a törvény elfogadásával megtörtént, azonban sokan nem veszik figyelembe a jogszabályt – jegyezte meg a miniszter.

Szerinte van egy orvosi réteg, amely megpróbálja kijátszani a törvényt, ezért itt továbbra is a rendőrséggel kívánnak fellépni.

Azt ígérte Pintér, az intézmények és a források felhasználásának ellenőrzését hatékonyabbá fogják tenni, és ezzel minőségibbé, jobbá fog válni szerinte a egészségügyi ellátás. Egyértelműnek tartja a belügyminiszter, hogy csak jól képzett orvosokkal tudják a kitűzött célokat elérni. A legmodernebb technikát kell az orvosképzésben felhasználni, és egységessé tenni a mindenkori orvosi ellátást.

További feladatként nevezte meg a népegészségügy megerősítését, az alapellátás, a szakellátás és a kórházi ellátás összeillesztését. Külön kell beszélni szerinte az ügyeleti rendszer racionalizálásáról.

Mint fogalmazott, azt szeretné, hogy rövidebbek legyenek a várólisták, és mindenki gyorsabban megkapja azt az orvosi ellátást, amire szüksége van. Továbbiak a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink