• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

    • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

      Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • egynapos sebészet
    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

    • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

      Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Pofonegyszerűen javítható a memória

Lapszemle Forrás: Ötvenentúl.hu

Azok, akik hetente legalább egyszer halat fogyasztottak, 4 százalékkal nagyobb szürkeállomány-térfogattal rendelkeztek.

A legújabb kutatás szerint bármilyen hal heti egyszeri fogyasztása javítja az agy egészségét. Már egyetlen sütőben sült vagy grillezett halfilé növeli a szürkeállomány méretét, függetlenül a benne lévő omega-3 zsírsavak mennyiségétől - írja az ötvenentúl.hu.

A szakértők eddig azt állították, hogy a halakban, magvakban, diófélékben és bizonyos olajokban lévő omega-3 zsírsavak állnak összefüggésben az agy egészségének javításával. A mostani kutatásból azonban az derül ki, hogy bármilyen hal fogyasztása előnyös az egészségünkre.

A Pittsburgh-i Egyetem orvosi karának kutatói Dr. Cyrus Raji vezetésével 260 embertől gyűjtöttek étrenddel kapcsolatos adatokat, és agyukról nagyfelbontású MR felvételeket készítettek. Kiderült, hogy azok, akik hetente legalább egyszer grillezett vagy sütőben sült halat fogyasztottak, 4 százalékkal nagyobb szürkeállomány-térfogattal rendelkeztek a memóriáért felelős agyi területeken, és 14 százalékkal nagyobb térfogattal a gondolkodásért felelős területeken.

További részletek a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink