• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

    • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

      Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

    • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

      Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • egynapos sebészet
    • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

      Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

    • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

      Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

    • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

      Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Pofonegyszerűen javítható a memória

Lapszemle Forrás: Ötvenentúl.hu

Azok, akik hetente legalább egyszer halat fogyasztottak, 4 százalékkal nagyobb szürkeállomány-térfogattal rendelkeztek.

A legújabb kutatás szerint bármilyen hal heti egyszeri fogyasztása javítja az agy egészségét. Már egyetlen sütőben sült vagy grillezett halfilé növeli a szürkeállomány méretét, függetlenül a benne lévő omega-3 zsírsavak mennyiségétől - írja az ötvenentúl.hu.

A szakértők eddig azt állították, hogy a halakban, magvakban, diófélékben és bizonyos olajokban lévő omega-3 zsírsavak állnak összefüggésben az agy egészségének javításával. A mostani kutatásból azonban az derül ki, hogy bármilyen hal fogyasztása előnyös az egészségünkre.

A Pittsburgh-i Egyetem orvosi karának kutatói Dr. Cyrus Raji vezetésével 260 embertől gyűjtöttek étrenddel kapcsolatos adatokat, és agyukról nagyfelbontású MR felvételeket készítettek. Kiderült, hogy azok, akik hetente legalább egyszer grillezett vagy sütőben sült halat fogyasztottak, 4 százalékkal nagyobb szürkeállomány-térfogattal rendelkeztek a memóriáért felelős agyi területeken, és 14 százalékkal nagyobb térfogattal a gondolkodásért felelős területeken.

További részletek a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink