• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Reméli, a döntéshozók meghallják ennyi alapellátó orvos hangját

Lapszemle 2023.09.14 Forrás: 24.hu
Reméli, a döntéshozók meghallják ennyi alapellátó orvos hangját

Jövőre lesz hatvan éve, hogy a Vezér utca környéki körzetet a Keczéry család viszi. A legifjabb orvos, Attila 1998-ban diplomázott, most itt rezidens.

Naponta legalább tíz órát van a betegeivel, és még a boltban is „rendel” az a zuglói háziorvos, aki nemrég aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy megemeljék a praxisnővérek fizetését is. Keczéry Attilának kissé utópisztikus elképzelései vannak az alapellátás megreformálásáról, de szerinte két kormányzati ciklus alatt mindent meg lehet változtatni - mutatta be az orvost a 24.hu.

 2700 beteg tartozik hozzá, ez Budapesten leginkább két praxisnak felel meg, nagyjából százan fordulnak itt meg naponta. A különleges praxishoz egy különleges háziorvos tartozik: Keczéry doktornak az édesapja is itt rendelt, de már a nagyapja is Zuglóban volt orvos – tehát egy valódi orvosdinasztiába született.

Keczéry Attila azzal kezdi a lakásból átalakított rendelő bemutatását, hogy ő az első zuglói háziorvos, aki a területi ellátási kötelezettséggel rendelkező praxisát nem egy önkormányzati tulajdonú ingatlanban viszi. „Úgy voltam vele, hogy ami nem jó, abból nem kérek” – fogalmazza meg egyik életfilozófiáját az orvos, aki inkább vett egy saját ingatlant, és maga fizette annak a rezsijét és a törlesztőjét, minthogy egy 18 négyzetméteres rendelőért fizessen bérleti díjat.

2022-ben összesen 17 640 ellátott esete volt. Azt mondja, az elmúlt négy évben folyamatosan emelkedik ez a szám, mert jelentősen felduzzadt az általa ellátott terület lakosságszáma. A járvány alatt is emelkedett az esetszáma, mert Keczéry Attila nem csukta be a rendelője ajtaját. A Covid legdurvább hullámában is minden nap bent volt, ha kellett, az utcán rendelt, és ha be kellett zárni a kaput, akkor arra felállva látta el a járdán és az utcán várakozókat. Folyamatosan oltott és tesztelt, utóbbira saját pénzéből több százezer forintot költött el, mert az államtól kevés tesztet kapott.

Nemcsak a betegeire fordít különös figyelmet, hanem azokra is, akikkel együtt dolgozik. Ő az a háziorvos, akiről az egész magyar sajtó megírta: a saját fizetéséből emelte az asszisztensei juttatását, miután a kormány – bár a kórházi szakdolgozóknak júliustól 1-jétől 18 százalékkal megemelte a bérét – a háziorvosi nővérekről megfeledkezett.

Továbbiak a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink