• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Rövidesen a nagyközönség is élvezheti a gyógyvizet

Lapszemle Forrás: teol.hu

A szakrendelések kivétel nélkül működnek, a gyógyfürdőben zajlanak a terheléses próbák.

Ha minden a tervek szerint alakul, április elején a fürdőszolgáltatásokat is igénybe veheti a nagyközönség. A rendelőintézet, újabb nevén Gyógyászati Központ régi épületéből egy függőfolyosón dr. Bodnár Imre főigazgató-főorvos kalauzolta a teol.hu portáljának munkatársát a közelmúltban épült új szárnyba, ahol helyet kapott a szakmai igazgatóság, illetve ide csoportosították a mozgásszervi betegséget ellátó rendeléseket és szolgáltatásokat. A szomszédos épületből átkerült a reumatológia, ortopédia, a Barátság útról a fizikoterápia, a Deák utcai rendelőből a gyógytorna. Egy sor új szolgáltatást is igénybe lehet venni, a tágas, modern komplexumban.

Az ajtók mögött különféle kezelők „rejtőzködnek", ezek egy része a fürdőszolgáltatások sorába tartozik, egy része nem. Ennek azért van jelentősége, mert az utóbbiakért nem kell térítést fizetni, előbbiekért pedig még akkor is, ha azt vényre írják fel. Igaz, akkor kevesebbet, mert az OEP ártámogatást biztosít. Erről jogszabály rendelkezik, vázolta dr. Bodnár Imre, aki elmondta azt is, az árak kialakításánál figyelembe vették a környékbeli gyógyfürdők árait, illetve szolgáltatásaik színvonalát.

A főigazgató kiemelte: akkor nyitják meg a fürdőt, ha a műszaki és vízminőségi feltételek megfelelőek lesznek a próbaüzem alatt, ezért a pontos időpontot még nem tudják. Ezek után következik a fürdő minősítése, azaz besorolják helyi, regionális, vagy országos kategóriába. A cél a regionális a minősítésben és a vendégkörben is. Orvos által felírt kezeléseket, nemcsak helybeliek vehetnek igénybe, hanem a megyéből, vagy azon túlról érkezők is, nem beszélve a fürdőről, ami mindenki előtt nyitott – jegyezte meg a főigazgató, aki hozzátette azt is, a gyógyfürdő elhelyezkedése nagyon jó, a buszpályaudvarral szomszédos, akár helyi, akár helyközi járattal kényelmesen elérhető.

Dr. Bodnár Imre szavai szerint a gyógyvíz gyógyhatása is kiváló. A paksi víz kloridos, sós, hatására a bőr hőmérséklete kissé megemelkedik, a felületi erek kitágulnak, a helyi anyagcsere javul, gyulladáscsökkentő hatása is van. Javasolt nőgyógyászati, urológiai krónikus gyulladások kezelésére, mozgásszervi problémákra, némely bőrgyógyászati panasz enyhítésére.

A két nagy gyógyvizes medence mellett, ahol különféle élményelemek is vannak, két kisebbet is kialakítottak, az egyikben súlyfürdőre, a másikban csoportos víz alatti gyógytornára van lehetőség. A mozgásszervi problémák kezelését iszappakolás, víz alatti vízsugármasszázs, szénsavas fürdő, súlyfürdő segíti.

Azoknak, akik szakorvosi beutalóval érkeznek, csak a kezelési költség egy részét kell kifizetniük. Egyes ellátási formákhoz akkor is kell orvosi javaslat, ha azt teljes térítés mellett kapja a páciens, mert bizonyos betegségek esetén nem lehet alkalmazni, vannak ellenjavallatok.

Legolvasottabb cikkeink