• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Schumacher már lát és hall!

Lapszemle Forrás: Magyar Hírlap - Népszava

Hazánkban nemrégiben két labdarúgó került kómába.

Michael Schumacher időnkét szemkontaktust teremt és reagál a hangokra is – számoltak be a 100 napja kómában fekvő autóversenyző állapotáról a helyi tudósítók kedden. Olasz lapértesülések szerint először a jobb szemével reagált az előtte zajló mozgásokra, majd a bal szeme is bekapcsolódott. Már napokkal ezelőtt arról számolt be az autóversenyző világbajnok edzője, Sabine Kehm, hogy jól halad Schumacher ébresztése, de a kommunikáció kezdetleges állapotára kevesen számítottak. A német expilóta már a hangokra is reagál – számolt be volt csapattársa állapotának fejlődéséről Felipe Massa, aki gyakran meglátogatta Schumachert a grenoble-i kórházban. A brazil pilóta szerint amikor beszél Schumacherhez, ő megpróbálja fejével követni a feléje jövő hangokat – írja a magyarhirlap.hu portálja.

Biztos vagyok benne, hogy jól láttam, és rendkívül boldog vagyok! Mindennap imádkozom érte, és bízom abban, hogy ennél csak jobb híreket fogunk hallani. De nehéz felépülés lesz, még sok munka vár a barátomra – nyilatkozott Massa. Egy másik korábbi versenyzőtársa is megszólalt Schumacher állapotának javulása kapcsán. Jean Alesi elárulta, a pilóta eleinte csak a fájdalomingerekre reagált, ami lehet tudattalan, ösztönös reakció is, de mikor legutóbb bent járt nála a kórházban, a család sokkal nyugodtabb és boldogabb volt.

Hazánkban nemrégiben két labdarúgó került kómába
Schumacher tragikus balesete után egy nappal, december 30-án elhunyt Akeem Adams. A Ferencváros trinidadi labdarúgója szeptember 25-én szívinfarktust szenvedett. A Városmajori Szívklinikán háromszor megműtötték, keringést támogató műszert ültettek a mellkasába. Vérellátási zavar és fertőzés miatt amputálni kellett a bal lábát, amely a közvetlen életveszély elhárítását szolgálta. Az orvosok további hosszas műtéteket végeztek el rajta, minekutána később felébredt. Bár az állapota lassan javult, szívátültetésre lett volna szüksége, ráadásul az amputált lábán lévő seb nem gyógyult be teljesen. December 28-án végzetes agyi érkatasztrófa lépett fel nála, amely után újfent kómába esett, és már nem lehetett segíteni rajta - írja az eset kapcsán a Népszava.

Apjok Csilla, korábbi síelő hasonlóan járt, mint Schumacher. Egy edzésen sérült meg, amikor a célba érkezése után elcsúszott, és egy konténerhez ütötte a feje. Rögtön elveszítette az eszméletét, és két héten át volt kómában a salzburgi klinikán. Ez az eset nem végződött tragédiával: a síelő szerencsésen felgyógyult sérüléséből.