• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Székesfehérváron is lehetne Kórház Barátai Liga

Lapszemle 2020.05.22 Forrás: feol.hu
Székesfehérváron is lehetne Kórház Barátai Liga

A Liga több lenne, mint a megyei kórházat támogató cégek sora, segítségükkel külföldön dolgozó szakembert is hazahoznának.

Saját angliai tapasztalatai és az ott működő „Hospital League of Friends” alapján Székesfehérváron is létrehozná a „Kórház Barátai Ligája” elnevezésű csoportot a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója - írta a feol.hu. Bucsi László a Fejér megyei kis-, közép- és nagyvállalkozóknak eljuttatott üzenetében azt írta, tehetségükhöz és lehetőségeikhez mérten támogathatják az alapítványon keresztül a helyi intézmény működését. Ez a támogatás egy világhírű centrum kialakítását teheti lehetővé . „Évtizedekig tervem volt a liga adaptálása a hazai viszonyokra, és most ezzel a pozíciómmal, valamint a COVID világjárvány idején tanúsított, az angolhoz hasonló magyar néplélek megtapasztalásával jutottam arra az elhatározásra, hogy megírjam ezt a levelet” – vallotta a kórházigazgató.

Az írásból az is kiderül, hogy a Kórház Barátai Liga több lenne, mint a megyei kórházat támogató cégek sora. A segítségért cserébe a kórházban belátható időn belül világszínvonalú ellátást nyújthatnának, amelynek első lépcsője egy, több országban is ismert és elismert szakember hazahozatala lenne. Ő Zahár Ákos, aki jelenleg Berlinben osztályvezető az ortopéd-trauma osztályon, s a tervek szerint Székesfehérváron a Mozgásszervi Sebészeti Centrum vezetője lenne. Emellett a kórházban – a „Szent György Kórház” Alapítványon keresztül – a jelenleg zajló rekonstrukciók mellett további fejlesztéseket is elvégeznének: a többi között felújítanák a szeptikus műtőt és komfortosítanák az osztályokat.

A lap úgy értesült, a ligát támogató alapítvány új kuratórium tagjai Bakos Gábor orvosigazgató-helyettes (elnök), Csalai Kégl Miklós, a kórházalapító dédunokája és Gógl Árpád korábbi egészségügyi miniszter lesz. Továbbá úgy tudjuk, az előkészületekről értesülve Csalai Kégl Miklós, valamint a Puskás Akadémia vezetősége anyagi támogatásukról biztosították a kórházat – utóbbi hétmillió forinttal már ki is fejezte csatlakozási szándékát.

Legolvasottabb cikkeink