• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Székesfehérváron is lehetne Kórház Barátai Liga

Lapszemle 2020.05.22 Forrás: feol.hu
Székesfehérváron is lehetne Kórház Barátai Liga

A Liga több lenne, mint a megyei kórházat támogató cégek sora, segítségükkel külföldön dolgozó szakembert is hazahoznának.

Saját angliai tapasztalatai és az ott működő „Hospital League of Friends” alapján Székesfehérváron is létrehozná a „Kórház Barátai Ligája” elnevezésű csoportot a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója - írta a feol.hu. Bucsi László a Fejér megyei kis-, közép- és nagyvállalkozóknak eljuttatott üzenetében azt írta, tehetségükhöz és lehetőségeikhez mérten támogathatják az alapítványon keresztül a helyi intézmény működését. Ez a támogatás egy világhírű centrum kialakítását teheti lehetővé . „Évtizedekig tervem volt a liga adaptálása a hazai viszonyokra, és most ezzel a pozíciómmal, valamint a COVID világjárvány idején tanúsított, az angolhoz hasonló magyar néplélek megtapasztalásával jutottam arra az elhatározásra, hogy megírjam ezt a levelet” – vallotta a kórházigazgató.

Az írásból az is kiderül, hogy a Kórház Barátai Liga több lenne, mint a megyei kórházat támogató cégek sora. A segítségért cserébe a kórházban belátható időn belül világszínvonalú ellátást nyújthatnának, amelynek első lépcsője egy, több országban is ismert és elismert szakember hazahozatala lenne. Ő Zahár Ákos, aki jelenleg Berlinben osztályvezető az ortopéd-trauma osztályon, s a tervek szerint Székesfehérváron a Mozgásszervi Sebészeti Centrum vezetője lenne. Emellett a kórházban – a „Szent György Kórház” Alapítványon keresztül – a jelenleg zajló rekonstrukciók mellett további fejlesztéseket is elvégeznének: a többi között felújítanák a szeptikus műtőt és komfortosítanák az osztályokat.

A lap úgy értesült, a ligát támogató alapítvány új kuratórium tagjai Bakos Gábor orvosigazgató-helyettes (elnök), Csalai Kégl Miklós, a kórházalapító dédunokája és Gógl Árpád korábbi egészségügyi miniszter lesz. Továbbá úgy tudjuk, az előkészületekről értesülve Csalai Kégl Miklós, valamint a Puskás Akadémia vezetősége anyagi támogatásukról biztosították a kórházat – utóbbi hétmillió forinttal már ki is fejezte csatlakozási szándékát.

Legolvasottabb cikkeink