• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Szeretet és példamutatás a védőnői munkában

Lapszemle 2018.06.10 Forrás: sonline.hu
Szeretet és példamutatás a védőnői munkában

A védőnőkön kívül laboratóriumi analitikusok és képalkotó diagnosztika szakon tanuló fiatalok fejezték be tanulmányukat.

Összesen 63-an végeztek a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Kaposvári Képzési Központjában: pénteken tartották a ballagási ünnepséget. Az egészségügyi intézmények tárt karokkal várják a kiválóan felkészült fiatal szakembereket, a csapat zöme szinte azonnal munkába áll - írta a sonline.hu.

A védőnőkön kívül laboratóriumi analitikusok és képalkotó diagnosztika szakon tanuló fiatalok fejezték be tanulmányukat. A kaposvári intézményben 1990-ben indult a képzés, 25 éve kapták kézhez diplomájukat az első végzős évfolyam diákjai, s azóta több százan fejezték be sikeresen tanulmányaikat. Stromayer-Rácz Tímea, a kaposvári képzési központ adjunktusa rámutatott: a fiatalok életében lezárult egy fontos szakasz.

– A végzősök eredményesen levizsgáztak, eleget tettek az összes követelménynek, s elérték a céljukat – emelte ki. – Úgy érzem, hogy diákjainak nem csak egy munkát választottak, hanem egy hivatást, amit szívvel-lélekkel végeznek majd. S az is bizonyos: a végzettség megszerzésével nem ér véget a tanulási folyamat. A fiatalok további kihívások elé néznek, s ezen a pályán döntő a folyamatos szakmai megújulás.

– Egyértelműen látszik, hogy nagy igény van a jól felkészült szakemberek iránt, s a kórházak és az egészségügyi intézmények várják a végzősöket – mondta Stromayer-Rácz Tímea. – A kaposvári intézményünkbe az ország távoli településeiről is jelentkeznek, folyamatos az utánpótlás, s igyekszünk modernizálni a képzést. Pályázati forrásokból fontos laboratóriumi fejlesztések valósultak meg, s a következő időszakban folytatni szeretnénk a projektet. Kiváló a szakmai együttműködésünk van a kaposvári Kaposi Mór Oktatókórházzal, stratégiai célunk, hogy továbbra is színvonalas biztosítsunk hallgatóinknak.

 

Legolvasottabb cikkeink