• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Távozik Szentes Tamás a Szent Margit Kórház éléről

Lapszemle 2021.02.20 Forrás: 24.hu
Távozik Szentes Tamás a Szent Margit Kórház éléről

Az Országos Kórházi Főigazgató 2021. február 20-ával Dr. Nagy Mihályt nevezte ki a Szent Margit Kórház intézményvezetőjének.

A Szent Margit Kórház – amely január óta az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő tagintézménye – intézményvezetőjének Nagy Mihályt nevezte ki az Országos Kórházi Főigazgató február 20-val. A Margit Kórház bejegyzésében dr. Ralovich Zsolt, az Észak-Közép-budai Centrum intézményvezetője mondott köszönetet és kívánt sok sikert a most elköszönő Szentes Tamásnak a további munkájához, de az nem derül ki, hogy milyen munkáról van szó - idézte a kórház Facebook bejegyzését a 24.hu.

Az intézmény beszámolója szerint Nagy Mihály általános orvosi, ortopéd és traumatológus szakorvosi és egészségügyi szakmenedzseri diplomákkal rendelkezik. Egészségügyi vezetői tapasztalatait a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatójaként, a Mezőtúri Kórház Rendelőintézet és az Országos Sportegészségügyi Intézet orvosigazgatójaként szerezte. A Magyar Egészségügyi Menedzser Klub alelnöke.

A Margit Kórház az elmúlt napokban amiatt került be a hírekbe, mert Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője szerint a kórház koronavírus-osztályán dolgozó ápolóknak nem fizették ki a plusz juttatásokat. Az ápolókat azzal az ígérettel toborozták az új osztályra, hogy a meglévő fizetésükön felül plusz 150 százalékos bért, azaz összesen a fizetésük két és félszeresét kapják meg. Mintegy ötven dolgozó vállalta a munkát, amiért novemberben ki is fizették nekik az ígért juttatást. A Párbeszéd politikusa viszont több forrásból úgy értesült, hogy december 22-én a kórház bejelentette, elfogyott a pénz, és csak az alapfizetést kapják kézhez az ápolók. A kórház erre válaszul közölte, hogy a dolgozók októberben és novemberben az alapilletményükön felül az átlagosnál nagyobb összegű, 150 százalékos kiegészítő juttatásban részesültek. „Ez az összeg magában foglalta a decemberi és januári kiegészítő juttatást is. Februártól pedig az alapilletményen felül 50 százalékos bérkiegészítésben részesülnek majd”, vagyis az intézmény előre kifizette a kiegészítést - emlékeztetett a lap.

Legolvasottabb cikkeink