• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Távozik Szentes Tamás a Szent Margit Kórház éléről

Lapszemle 2021.02.20 Forrás: 24.hu
Távozik Szentes Tamás a Szent Margit Kórház éléről

Az Országos Kórházi Főigazgató 2021. február 20-ával Dr. Nagy Mihályt nevezte ki a Szent Margit Kórház intézményvezetőjének.

A Szent Margit Kórház – amely január óta az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő tagintézménye – intézményvezetőjének Nagy Mihályt nevezte ki az Országos Kórházi Főigazgató február 20-val. A Margit Kórház bejegyzésében dr. Ralovich Zsolt, az Észak-Közép-budai Centrum intézményvezetője mondott köszönetet és kívánt sok sikert a most elköszönő Szentes Tamásnak a további munkájához, de az nem derül ki, hogy milyen munkáról van szó - idézte a kórház Facebook bejegyzését a 24.hu.

Az intézmény beszámolója szerint Nagy Mihály általános orvosi, ortopéd és traumatológus szakorvosi és egészségügyi szakmenedzseri diplomákkal rendelkezik. Egészségügyi vezetői tapasztalatait a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatójaként, a Mezőtúri Kórház Rendelőintézet és az Országos Sportegészségügyi Intézet orvosigazgatójaként szerezte. A Magyar Egészségügyi Menedzser Klub alelnöke.

A Margit Kórház az elmúlt napokban amiatt került be a hírekbe, mert Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője szerint a kórház koronavírus-osztályán dolgozó ápolóknak nem fizették ki a plusz juttatásokat. Az ápolókat azzal az ígérettel toborozták az új osztályra, hogy a meglévő fizetésükön felül plusz 150 százalékos bért, azaz összesen a fizetésük két és félszeresét kapják meg. Mintegy ötven dolgozó vállalta a munkát, amiért novemberben ki is fizették nekik az ígért juttatást. A Párbeszéd politikusa viszont több forrásból úgy értesült, hogy december 22-én a kórház bejelentette, elfogyott a pénz, és csak az alapfizetést kapják kézhez az ápolók. A kórház erre válaszul közölte, hogy a dolgozók októberben és novemberben az alapilletményükön felül az átlagosnál nagyobb összegű, 150 százalékos kiegészítő juttatásban részesültek. „Ez az összeg magában foglalta a decemberi és januári kiegészítő juttatást is. Februártól pedig az alapilletményen felül 50 százalékos bérkiegészítésben részesülnek majd”, vagyis az intézmény előre kifizette a kiegészítést - emlékeztetett a lap.

Legolvasottabb cikkeink