• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

„Te, aki belefáradtál a vírushisztibe!”

Lapszemle 2020.09.21 Forrás: mandiner.hu
„Te, aki belefáradtál a vírushisztibe!”

"Amikor 2 napig jobban éreztem magam, és reméltem, hogy minden rendben lesz már, akkor jött egy hirtelen és tartós rosszullét".

28 éves vagyok. Nincs semmilyen krónikus betegségem. Fiatal, egészséges szervezet. És másfél hete szenvedek a koronavírustól ki tudja, meddig még - olvasható a mandineren egy fiatal lány Facebook bejegyzése.

Mint írja: „Kedves ismerőseim, kedves mindenki! Szombaton (09.12.) pozitív ➕ lett a koronavírus PCR tesztem eredménye. Sajnálatos módon nem tünetmentesen, hanem elég erőteljes és hullámzó intenzitású tünetekkel jelentkezett nálam a COVID-19 betegség. Most azért írnék minderről, mert tudom hogy mostanra már sokan belefáradtak ebbe az egész koronavírus őrületbe, és sokan túlzónak vagy fölöslegesnek érzik az ezzel kapcsolatos intézkedéseket.

Sokan azt gondolják, hogy olyan mint az influenza vírus, 1 hét alatt kifekszi magából az ember és minden rendben lesz. Én is ezt hittem / reméltem, sajnos nem így alakult. A kezdeti rosszullét fokozódott (láz, végtagfájdalom, fejfájás, gyengeség, mérhetetlen fáradékonyság), majd mikor átmenetileg 2 napig jobban éreztem magam és reméltem hogy minden rendben lesz már, akkor jött egy hirtelen és tartós rosszullét (megszédülés, remegés, tüdőfájdalom) ami miatt a mentőket is ki kellett hívni. Soha eddig nem vitt el mentő, soha eddig nem voltam kórházban fekvő betegként.

.....

Én magam nem tudom hol szedhettem össze a vírust, nem jártam külföldön és nem voltam a közelmúltban nagyszabású rendezvényen sem. Csupán dolgozni jártam (tömegközlekedéssel) és boltba. Ahol TE aki belefáradtál a »vírushisztibe« sokszor nem tartod be a megfelelő maszkhasználat szabályait. És bár én mindig rendesen hordtam a maszkot, könnyen lehet hogy egy maszkhasználat szabályait be nem tartó egyén mint hordozó átpasszolta nekem a vírust, melyet igazán megtarthatott volna magának.

Sosem fog ez kiderülni, nem is számít már igazán. Csak azt szeretném illusztrálni a saját esetemmel, hogy sosem tudhatod mit hozhat ki belőled egy újszerű vírus, amihez hasonlóval nem találkozott még a szervezeted. Remélem lesz aki elgondolkodik ezen, ha már egy ember komolyabban veszi ezután a maszkhasználatot és a kézmosás fontosságát, én már annak is örülni fogok. Vigyázzon mindenki magára, ne játszatok a tűzzel!”

További részletek a cikkben.

Fotó: Facebook

Legolvasottabb cikkeink