• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

„Te, aki belefáradtál a vírushisztibe!”

Lapszemle 2020.09.21 Forrás: mandiner.hu
„Te, aki belefáradtál a vírushisztibe!”

"Amikor 2 napig jobban éreztem magam, és reméltem, hogy minden rendben lesz már, akkor jött egy hirtelen és tartós rosszullét".

28 éves vagyok. Nincs semmilyen krónikus betegségem. Fiatal, egészséges szervezet. És másfél hete szenvedek a koronavírustól ki tudja, meddig még - olvasható a mandineren egy fiatal lány Facebook bejegyzése.

Mint írja: „Kedves ismerőseim, kedves mindenki! Szombaton (09.12.) pozitív ➕ lett a koronavírus PCR tesztem eredménye. Sajnálatos módon nem tünetmentesen, hanem elég erőteljes és hullámzó intenzitású tünetekkel jelentkezett nálam a COVID-19 betegség. Most azért írnék minderről, mert tudom hogy mostanra már sokan belefáradtak ebbe az egész koronavírus őrületbe, és sokan túlzónak vagy fölöslegesnek érzik az ezzel kapcsolatos intézkedéseket.

Sokan azt gondolják, hogy olyan mint az influenza vírus, 1 hét alatt kifekszi magából az ember és minden rendben lesz. Én is ezt hittem / reméltem, sajnos nem így alakult. A kezdeti rosszullét fokozódott (láz, végtagfájdalom, fejfájás, gyengeség, mérhetetlen fáradékonyság), majd mikor átmenetileg 2 napig jobban éreztem magam és reméltem hogy minden rendben lesz már, akkor jött egy hirtelen és tartós rosszullét (megszédülés, remegés, tüdőfájdalom) ami miatt a mentőket is ki kellett hívni. Soha eddig nem vitt el mentő, soha eddig nem voltam kórházban fekvő betegként.

.....

Én magam nem tudom hol szedhettem össze a vírust, nem jártam külföldön és nem voltam a közelmúltban nagyszabású rendezvényen sem. Csupán dolgozni jártam (tömegközlekedéssel) és boltba. Ahol TE aki belefáradtál a »vírushisztibe« sokszor nem tartod be a megfelelő maszkhasználat szabályait. És bár én mindig rendesen hordtam a maszkot, könnyen lehet hogy egy maszkhasználat szabályait be nem tartó egyén mint hordozó átpasszolta nekem a vírust, melyet igazán megtarthatott volna magának.

Sosem fog ez kiderülni, nem is számít már igazán. Csak azt szeretném illusztrálni a saját esetemmel, hogy sosem tudhatod mit hozhat ki belőled egy újszerű vírus, amihez hasonlóval nem találkozott még a szervezeted. Remélem lesz aki elgondolkodik ezen, ha már egy ember komolyabban veszi ezután a maszkhasználatot és a kézmosás fontosságát, én már annak is örülni fogok. Vigyázzon mindenki magára, ne játszatok a tűzzel!”

További részletek a cikkben.

Fotó: Facebook

Legolvasottabb cikkeink