• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Technológiai szempontból a legjobb a Vácon gyártott Panther 5

Lapszemle 2020.10.01 Forrás: Origo
Technológiai szempontból a legjobb a Vácon gyártott Panther 5

Egy magyar gyártású lélegeztetőgép speciális tudása nagyban segítette Kuncze Gábor kezelését.

A Vácon gyártott Panther 5 lélegeztetőgép segítségével sikerült elkerülni a koronavírussal fertőzött Kuncze Gábor esetében azt, hogy a gépi lélegeztetés egy súlyosabb szakaszába kerüljön – mindezt Gál János, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója mondta el az Origónak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még a múlt héten jelentette be, hogy napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt 1000 darab világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott. 

Stabilizálódott Kuncze Gábor állapota a Semmelweis Egyetemen kapott kombinált kezelésnek köszönhetően. Az egykori belügyminiszter a koronavírus fertőzés miatt került kórházba, majd amikor állapota romlott, az egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájára szállították és ott kombinált terápiát, azaz gyógyszeres-, plazma- és fizioterápiás kezelést, valamint úgynevezett non-invazív gépi lélegeztetést alkalmaztak nála.

A politikusnál egy új, Vácott gyártott lélegeztetőgépet használtak, melyet jelenleg három helyszínen, így többek között a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján tesztelnek. A klinikán kezelt egykori belügyminiszter volt az egyik olyan beteg, akin alkalmazták a Panther 5 készüléket. Páciensünk esetében a non-invazív lélegeztetésre is alkalmas berendezés tudásának köszönhetően elkerülhető volt a komolyabb beavatkozást igénylő intubációs gépi lélegeztetés, így az eszköz, az alkalmazott kombinált terápia részeként nagyban hozzájárult ahhoz, hogy eredményes terápiát tudtunk nyújtani számára a koronavírusos fertőzése miatt - mondta Gál János, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója.

Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt 1000 darab világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vácon. A Celitron Medical Technologies Kft. váci központjában közölte, hogy a Magyarországon gyártott lélegeztetőgép technológiai szempontból ma a legjobb a világpiacon: korhatár nélkül alkalmazható, alacsony energiafelhasználású és függetleníthető a kórházban lévő intenzív osztályokon rendelkezésre álló sűrített levegőt biztosító kiállásoktól.

Legolvasottabb cikkeink