• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tiszta lelkiismerettel búcsúzik Dr. Tamás László János

Lapszemle 2020.12.21 Forrás: kisalföld.hu
Tiszta lelkiismerettel búcsúzik Dr. Tamás László János

Bár nem jó szívvel, mégis nyugodt és tiszta lelkiismerettel búcsúzom egy szakmailag kiemelkedő és pénzügyileg beton szilárdságú intézmény éléről.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken bejelentette, hogy hat klinikai központ, a budapesti centrumkórházak, és 19 megyei kórház élére új vezetőket nevezett ki. Az új intézményvezetők megbízatása 2021. január elsejétől lesz hatályos. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház új igazgatója Jávor László, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézeté Molnár Sándor lesz - írta a kisalföld.hu.

Dr. Tamás László János, a PAMOK főorvos igazgatója az intézmény weboldalán tette közzé leköszönő levelét, melyet teljes terjedelemben közöl a lap.

Őszinte öröm volt számomra több mint négy évtizedig az ország egyik meghatározó regionális centrumában, a győri Petz Kórházban orvosként, érsebészként dolgozni, a betegeket szolgálni. Külön örömöt okozott, hogy két és fél évtizeden át a menedzsment tagjaként, s 10 és féléven át főigazgató főorvosként szolgálni a kórházat - írta az elköszönő főigazgató.

Csaknem százezer érbeteg gyógyításában vettem részt, tizenháromezer műtétet végeztem, részt vettem a szakma – az érsebészet – ellátási palettába történő beillesztésében, majd jelentős fejlesztésében Győrben. Az érbetegellátás egy stabil bástyáját építettük fel és működtetjük a Petz Kórházban.

Az intézmény vezetőjeként volt szerencsém egy 36 szakterületen egyaránt kimagasló szakmai szintet nyújtókórházat irányítani. Rendkívüli szaktudású, elkötelezett orvosok, szakdolgozók és ellátók vettek körül. Európai és világhírű, elismert kollégák öregbítik oktató és tudományos tevékenységükkel a Petz „iskola”hírnevét. (...)

Bár nem jó szívvel, mégis nyugodt és tiszta lelkiismerettel búcsúzom egy szakmailag kiemelkedő és pénzügyileg beton szilárdságú, a rendkívüli járványhelyzetben is példásan magasszintű és biztonságos ellátást nyújtóintézmény éléről.

Köszönet Mindenkinek, aki támogatott és részt vett velem a közös munkában, munkatársaimnak és külső partnereimnek egyaránt. Megtiszteltetés volt nagyhírű elődeim munkáját tovább vinni. Őszintén remélem, hogy nem csupán bennem hagyott kitörölhetetlen lenyomatot a negyven év. Talán én is hozzájárulhattam az intézmény permanens sikeréhez.

 

 

 

Legolvasottabb cikkeink