• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Több mint ezren érdeklődtek!

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

A csecsemőtől a nagyszülőkig minden korosztály számára kínált programokat Jászberényben a Városi Egészségnap.

A négy helyszínen zajló egész napos rendezvényre érkező érdeklődők száma meghaladta az ezer főt. A rendezvényt szervező Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársa, Suhaj Csilla elmondta, programjaikat úgy állították össze, hogy az a lehető legszélesebb körben találjon érdeklődőkre a településen – olvasható az Új Néplap – online oldalán.

A városi könyvtárban a stressz kezelésről, illetve a test és lélek kapcsolatáról hallhattak előadást az általános és középiskolás korú diákok, illetve a középiskolások számára a Lehel Film–Színházban az Atlanti óceánt kenuval meghódító Rakonczay Gábor tartott előadást Átkelés a végtelenen címmel. A délután a felnőtteknek különleges gyógymódokról beszélt a békéscsabai Napkelet Egészségközpont, a rákkezelés lehetőségeiről és a megelőzéséről dr. Kulcsár Gyula ejtett szót. Az ifjúsági házban egészségügyi és szociális intézmények, civil szervezetek és csoportok tartottak bemutatót, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos termékekkel is megismerkedhettek a résztvevők. A különböző egészségügyi szűrővizsgálatok is nagyon vonzóak voltak a látogatók körében.

A Bercsényi úti sportcsarnokban a legkülönfélébb sportolási lehetőségek, mozgásos programok várták a fiatalokat, illetve négy iskola diákjai tartottak az egészséges táplálkozással kapcsolatos bemutatókat.

Szatmári Antalné, az önkormányzat humán erőforrás bizottságának elnöke hangsúlyozta: a nap legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése, a prevenció fontosságára. Ez magyarázza azt, hogy nem csak egyetlen korosztály számára hirdették meg a rendezvényt, hanem a város minden lakója számára. Hasonlóképp ezt a célt szolgálják a bizottság által támogatott rendezvények, sportkörök, fejlesztések is.

Az elnök hozzátette azt is, hasonló célokra – 2013-ben - szervezetek, rendezvények, illetve fejlesztések támogatására közel hatvan millió forintot használhatnak fel.

Legolvasottabb cikkeink