• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Tököl helyett hamarosan Berettyóújfaluban lesz a rabkórház

Lapszemle 2020.10.20 Forrás: hang.hu
Tököl helyett hamarosan Berettyóújfaluban lesz a rabkórház

A jelek szerint azonban az új kórház személyi állományát még nem sikerült feltölteni.

Már csak két hétig működik a tököli rabkórház. November elsejétől ugyanis megkezdi működését a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban épült új börtönkórház – írta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közérdekű adatigénylésére adott válasz nyomán a hang.hu. E szerint október 31-éig működik a hivatalosan Büntetés-végrehajtás Központi Kórháznak (BvKK) hívott tököli intézmény. Mint a BVOP közölte, a berettyóújfalui rabkórház addigra elkészül.

Az ellátott fekvőbetegeket azonban nem egyik pillanatról a másikra viszik át Berettyóújfaluba. Az átszállítások november 1-jén kezdődnek, és az év végéig tartanak úgynevezett célszállítással, a betegek egészségi állapotának megfelelő járművel. Vagyis a berettyóújfalui rabkórház folyamatosan kapcsolódik be az ellátásukba. A tököli intézmény ugyanakkor csupán mint kórház szűnik meg. Az ingatlan további büntetés-végrehajtási célokra hasznosításáról nincs döntés – húzták alá.

Az országos hatókörű berettyóújfalui rabkórház (hivatalosan Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központ) a helyi Gróf Tisza István Kórház mellett épült, másfél év alatt készült el. Kivitelezője a stadionépítésbe a Bozsik-stadion révén bekapcsolódó West Hungária Bau. A Paár Attila tulajdonában álló társaság 9,2 milliárd forintért vállalta a 194 ágyas kapacitású új intézmény felépítését. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmények alapján az elmúlt hónapokban folyamatosan zajlott a felszerelése. A legkülönbözőbb orvostechnikai eszközöket és kézi műszereket vásárolták.

Mivel a berettyóújfalui kórház közúton közel háromórányi autóútra fekszik Tökölről, a személyzetből jó eséllyel csak kevesek tudják vállalni, hogy a 300 kilométerrel odébb költözzenek. A tököli kórház állományából a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ állományába egy személy kérte az áthelyezését.

A jelek szerint azonban az új kórház személyi állományát még nem sikerült feltölteni. A BVOP honlapján ugyanis hirdetésben keresnek szakorvost. Emellett szakápolói, biztonsági, illetve körletfelügyelői végzettséget adó képzéseket is hirdetnek kifejezetten a berettyóújfalui munkavégzéssel.

Legolvasottabb cikkeink