• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Tovább dúl a maszkháború

Lapszemle 2020.08.03 Forrás: Napi.hu
Tovább dúl a maszkháború

Az amerikaiak is egyre jobban elfogadják, maszkot kell viselniük, 85 százalékuk azt mondja, hogy hordják ezt a védőeszközt

A világ legnagyobb áruházlánca, a Walmart kötelezővé tette a boltjaiban az egészségügyi maszk hordását, ám a dolgozóknak a céges eligazításon azt mondják, hogy ne szívózzanak azokkal a vásárlókkal, akik megtagadják a védőeszköz használatát. Kerülendő a verekedés - írja a napi.hu.

A Walmart, a világ legnagyobb áruházlánca július utolsó előtti hetében kötelezővé tette az arcmaszk viselését a hipermarketjeiben. Ez alól elvileg csak olyanok kaphatnak kivételt, akiknek egészségügyi okok miatt nem tanácsos maszkot hordaniuk. Az USA-ban további 27 boltlánca vezetett be hasonló szabályt - emlékeztet a Business Insider. Ugyanakkor egy a sajtóhoz kiszivárgott belső céges tréningvideón az látható, hogy a menedzsmentnek nem tanácsolják a szigorú fellépést azokkal szemben, akik minden indok nélkül megtagadják a maszk felvételét.

Az udvarias megfogalmazás úgy szól, hogy a dolgozóknak azokat is ki kell szolgálniuk, akik nem hordják ezt a védőeszközt. A Walmart szóvivője, Delia Garcia csak annyival kommentálta a sajtóhoz eljutott videót, hogy meg akarják előzni a dolgozók és a vásárlók közötti fizikai összeütközést a maszkviselés körüli viták esetleges kiéleződése esetén. Az áruházláncnál egyébként "egészségügyi követek" dolgoznak, akik a boltok bejáratnál figyelmeztetik az érkezőket a maszk felvételére.

Ezeknek a dolgozóknak az utasítása úgy szól, hogy ha indokolatlannak látják a maszkviselés megtagadását, akkor ne állják útját a vevőknek, hanem szóljanak a főnöküknek. Ugyanakkor a vállalat nem zárja ki, hogy szükség esetén igénybe venne segítséget a maszkviselés kikényszerítéséhez. A cég szóvivője elárulta, hogy időnként a rendőrséghez kell fordulniuk a kialakuló viták miatt.

...

A Gallup július eleji felmérése szerint az amerikaiak egyre jobban elfogadják azt, hogy maszkot kell viselniük. Az emberek 85 százaléka azt mondja, hogy hordják ezt a védőeszközt és csak 11 százalékuk szerint felesleg felvenniük. A Walmart tapasztalatai megerősítik ezt: a szóvivő beszámolója szerint vevőik túlnyomó többsége kész teljesíteni az árházlánc maszkviselési szabályát.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink