• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

Új professzorok Debrecenben - Ez az oktatói pálya csúcsa

Lapszemle 2021.01.11 Forrás: haon.hu
Új professzorok Debrecenben - Ez az oktatói pálya csúcsa

Az elmúlt években komoly eredményeket értünk el, az ország egyik vezető sürgősségi intézménye lettünk.

A Debreceni Egyetemen tavaly szeptemberben kilenc, majd novemberben további három egyetemi tanár vehette át a professzori kinevezését, mely a legmagasabb fokozat az oktatói pályán. Decemberben újabb két névvel bővült az intézmény professzori névsora: Szabó Zoltánt és Pósán Lászlót is kitüntették, akik rendhagyó módon Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől kapták meg a professzori címet - írta a haon.hu.

Szabó Zoltán a Sürgősségi Klinika igazgatója, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sürgősségi Orvostan Tanszékének vezetője, ez év január elsejétől pedig a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke. A megbízást december 18-án adta át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az intézményvezető részére. Szabó Zoltán 1997-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen „summa cum laude” minősítéssel, életét az orvoslás mellett a tanításnak is szentelte.

– Szerencsésnek érzem magam, hiszen 1997-ben a Belgyógyászati Klinikán kezdhettem meg gyógyító tevékenységemet, mely az ország egyik kiemelkedő betegellátó és oktató-kutató intézménye. Az ott megszerzett szakmai tapasztalatok és ismeretek jelentősen hozzájárultak hazánk első, klinikai rangon működő sürgősségi ellátóhelyének, a Sürgősségi Klinika 2017-ben történt megalapításához. Azért nagy büszkeség ez számomra, mert egy iskolát alapítottunk, egy új Klinikát hoztunk létre, amely nagyon szépen fejlődik. Az elmúlt években mind humánerőforrás, mind szakmai vonatkozásban komoly eredményeket értünk el, az ország egyik vezető sürgősségi intézménye lettünk – osztotta meg a Naplóval Szabó Zoltán. Az igazi vizsga ennek a Klinikának is a Covid-helyzet volt. – Mivel az igazolt vagy Covid-gyanús betegnek ellátása a Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán valósul meg, így a Sürgősségi Klinika az egész régió sürgősségi feladatait ellátja, melynek következtében rövid időn belül több mint kétszeresére növekedett a napi betegforgalom.

„Ez egy új kihívást, plusz feladatot jelent Klinikánknak, de büszkén mondhatom, hogy kollégáim helytállása, kitartása és szaktudása meghozta az eredményt, és sikerült ezzel a nagy feladattal is megbirkóznunk” – mondta a Sürgősségi Klinika igazgatója. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink