• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Új vezetők vannak a Honvédkórházban

Lapszemle 2019.01.23 Forrás: Népszava
Új vezetők vannak a Honvédkórházban

„A lépés úgy tűnik jogszerű, de mindenképpen méltánytalan” – mondta a Honvédkórházban kialakult helyzetről a MOK elnöke.

Kedd éjfélkor járt le az új jogviszony elfogadásának a határideje: addig kellett nyilatkozniuk a Honvédkórház dolgozóinak, vállalják-e a honvédségi alkalmazotti státuszt vagy otthagyják a munkájukat. „Az eddig feldolgozott adatok szerint - tájékoztatta a Népszavát a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya - a tárcát és az MH alakulatait együttesen tekintve a dolgozók 93,5 százaléka, ezen belül a kórháziak 90 százaléka juttatta vissza a honvédelmi alkalmazotti kinevezésről szóló nyilatkozatot. Ezek szerint pedig 99 százalékuk elfogadta az új jogviszonyt.”

„A lépés úgy tűnik jogszerű, de mindenképpen méltánytalan” – mondta a lap érdeklődésére Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki hozzátette azt is: a honvédelmi miniszterhez írnak levelet, miután néhány napja orvosok fordultak a státuszuk megváltoztatása miatt a köztestülethez.

A Népszava úgy tudja, hogy néhány orvos, köztük a sürgősségi betegellátó centrum (SBC) három, a sebészet egy orvosa nem írta alá az munkaszerződés módosítását. A váltásvezető főorvosok nagy többsége számla ellenében dolgozik az intézményben, így rájuk nem vonatkozik az új munkaszerződés. A HM sajtóosztálya szerint nincs ok aggodalomra, az ellátás biztonságos.

Nem írta alá az új szerződést dr. Nádor Csaba, a koraszülött intenzív osztály (PIC) részlegvezető főorvosa sem. Az origo.hu úgy tudja, utódja dr. Korcsik József, nemzetközileg is elismert neonatológus szakember lesz, aki januárban németországi praxisát feladva jött a Honvédkórházhoz,hogy ismét Magyarországon folytassa gyógyító tevékenységét.

Ugyancsak friss hír a Honvédkórházban, hogy kihirdették a Zacher Gábor távozása után a sürgősségi centrum megüresedett vezetői posztjára kiírt pályázat eredményét. A feladatra négyen, köztük Burány Béla, az osztályt most megbízottként vezető, egykori OMSZ főigazgató is pályázott, mellette ringbe szállt még Shemesh Assaf, Nyéky Tamás, és Hetzman László. Eszerint február elsejétől az utóbbi, aki légimentő orvosként is ismert tölti be posztot.

Legolvasottabb cikkeink