• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újabb pengeváltás Kulja András és Kásler Miklós között

Lapszemle MA 06:05 Forrás: hvg.hu
Újabb pengeváltás Kulja András és Kásler Miklós között

Folytatódik az orvosból lett politikusok összecsapása, a volt egészségügyi miniszter és Kulja András is reagáltak egymás bejegyzéseire.

"Bejegyzése orvosi szempontból ugyan megfelelő, egy szépséghibája mégis akad. Ön arra válaszol, amit a riportban nem nyilatkoztam, és ebből az el nem hangzott nyilatkozatból olyan feltételezéseket enged meg magának, aminek semmiféle valóságalapja nincs. Én arra a riporteri kérdésre, hogy saját tapasztalataimról beszéljek, egyetlen példát említettem meg negyvenéves sebészi pályafutásomból. Azt, amikor 1981 nyarán műtőrekonstrukció miatt több hónapon keresztül egy kórteremben operáltunk 45-50 Celsius fok hőmérsékletben” -  idézte Kásler Miklós pénteki Facebook posztját a hvg.hu.

Kásler rendkívül hosszú válaszában hosszan ír saját orvosi teljesítményéről, Kulja írására csupán ezt követően reagál. „A testüregekben végzett műtéteket légkondicionálás nélküli műtőkben végezték a sebészet úttörői és nagyjai. A különböző szervek transzplantációit is hasonló körülmények között végezték, nyáron is. De soha egyetlen egyszer sem mondtam, vagy gondoltam, hogy vissza kellene lépni az időben és módszerekben, bár ön ezt sejteti. Ez is csúsztatás a baloldali sajtóban, és az ön levelében!” – írja.

Majd reagált Kulja paraszolvenciát sejtető félmondatára is. „Egyetértek önnel. Miniszterelnök úr kérésére három variációban dolgoztam ki az orvosi fizetésemelés mértékét a paraszolvencia megszüntetésének ellentételezésére. A kormány többlépcsős orvosi béremelés mellett döntött. Ez Kulja úr jövedelmét is megtöbbszörözte. Mivel Ön azt sejteti, hogy én orvosbáró lettem volna, szeretném nyilatkozatát arról, hogyan viszonyult a paraszolvenciához. Ugyan orvosként igen rövid a pályafutása, hiszen az egyetem után ma már politikai területen dolgozik, tapasztalata nem igazán lehet a gyógyításban. Azokra a felvetéseire, hogy onkológusként ismerem-e az onkológiát, megnyugtatom, hogy ismerem.”

Végül posztját azzal zárja, hogy bizonyítottnak látja: „kánikulában is el lehet végezni műtéteket szövődmények nélkül”, bár azt ő is belátja, hogy magasabb kockázat mellett. Mivel posztjában hosszan méltatta magát, mellékelte önéletrajzát is, hasonlót vár Kuljától is: önéletrajzát, cikklistáját, szakmai programját kéri rajta számon, valamint azt, hogy mit fog tenni az egészségügyi bizottság alelnökeként a magyar betegekért és egészségügyért. Kulja egyelőre erre nem válaszolt. Továbbiak a teljes cikkben

Kulja András reakciója a fentiekre