• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Valaminek történnie kell a kórházban hagyott csecsemők ügyében!

Lapszemle 2024.06.10 Forrás: InfoStart
Valaminek történnie kell a kórházban hagyott csecsemők ügyében!

Nagyon nehéz lenne azt a pontot szerinte megtalálni, hogy hol tudna az egészségügy közbeavatkozni, de ezek a kisbabák most megoldhatatlan helyzetben vannak.

Hetek óta az Uzsoki utcai Kórház dolgozói gondoskodnak egy kisbabáról, akit az édesanyja a szülés után a kórházban hagyott. A történetről az intézmény főigazgatója posztolt közösségi oldalán. Ficzere Andrea az anya védelme mellett is kiemeli: a kórházi dolgozók nagy szeretettel, odaadóan foglalkoznak a babával, aki azonban a törvények szerint állami gondozásba kerül, ha a szülőanya az örökbefogadáshoz nem ad írásos engedélyt - írta az Infostart.

"Sajnos a mi kórházunkban legalább egy ilyen eset van havonta, de szerintem máshol is. Az történt, hogy a kórházunk újszülött osztályán hagyott egy anyuka egy kisbabát, már hetek óta ott van nálunk, és a kollégáim nagyon kedves, odaforduló módon szeretgetik és vigyáznak a gyermekre" – ecsetelte az InfoRádióban Ficzere Andrea.

Egy nő tehát az Uzsokiban életet adott egy gyermeknek, és egyszerűen kisétált az intézményből pár nap múlva – anélkül, hogy lemondott volna szülői jogairól. Ha valaki úgy hagyja ott a gyermekét, hogy lemond a szülői jogról, akkor elindulhat a gyermek örökbefogadási folyamata, de ha ez a lemondás nem történik meg, elméletileg csecsemőotthonba vagy nevelőszülőkhöz kerül a baba. Csakhogy jelenleg nagyon kevés a hely a csecsemőotthonokban, illetve nevelőszülőből sincs elegendő, így a szülészeten marad a kisbaba addig, amíg meg nem oldódik, hogy a baba az anyuka bejelentett lakhelye szerinti gyerekkórházba kerüljön.

A kórházigazgató fontosnak tartja, hogy senki ne ítélje el az életet adó nőket tettükért. "Nagyon fontos, hogy elkerüljük az azonnali, zsigerből jövő, rossz kommenteket és gondolatokat, senki nem tudja, hogy abban az anyukában mi zajlik le, senki nem tudja, milyen körülmények közül érkezik vagy hogy mi van a háttérben.

Nagyon nehéz lenne azt a pontot szerinte megtalálni, hogy hol tudna az egészségügy közbeavatkozni, ő csak arra szeretné felhívni a figyelmet – a poszttal is –, hogy "ezek a kisbabák megoldhatatlan helyzetben vannak jelenleg.