• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Vannak a megyében orvosok, akik kötelezővé tennék az oltást

Lapszemle 2022.01.13 Forrás: haon.hu
Vannak a megyében orvosok, akik kötelezővé tennék az oltást

A fürdőváros orvosai együttműködnek a felnőttháziorvosokkal annak érdekében, hogy a megbontott oltóanyagok ne vesszenek kárba.

Az oltakozási kedvről érdeklődött Hajdú-Bihar néhány településén a haon.hu. Dr. Szabó Mihály orvos lapunknak elmondta: az elmúlt év végén Körös­szakálban és Körösszegapáti­ban ismert, nem idős férfiak lettek a Covid–19 áldozatai, ez oltakozásra késztetett több embert. Az idő elteltével azonban csökkent a jelentkezők száma. Szavai szerint a fiatalok az oltási lehetőséget nem használják ki. De a helyieknek nagy segítség, hogy a települést is kijelölték oltópontnak heti két alkalomra, így nem kell Berettyóújfaluba utazni.

Hajdúsámsonban is csatlakoztak az oltási programhoz, itt dr. Borus László háziorvos azt tapasztalja, hogy aki felvette az első és a második oltást, általában kéri a harmadikat is. A fiatalok körében még sok az oltatlan. Lehet, hogy beteg volt, kivár, fél az oltástól – latolgatta.

Hajdúszoboszlón az országos átlagnál alacsonyabb az 5–11 éves korú gyermekek átoltottsága. A karácsony előtti napokban kezdtek el itt is immunizálni, így most következett el a második adagok felvételének az ideje. A szülők inkább kivárnak még. Három házi gyermekorvos vesz részt a programban, a negyedik debreceni kórházi oltópontra, a gyermekklinikára irányítja a pácienseket. A 12 éves és idősebb korosztályt nem a gyermekorvosok oltják, de a fürdőváros orvosai együttműködnek a felnőttháziorvosokkal is az átoltottság, illetve annak érdekében, hogy a megbontott oltóanyagok ne vesszenek kárba.

– A pandémia jelentkezésekor, illetőleg a felnőtt korosztály oltásának megkezdésekor nagyon sok szülő érdeklődött, hogy a gyermekeik kaphatnak-e vakcinát. Most, amikor lehetővé vált, gyér az érdeklődés – mondta el dr. Szapora Erzsébet gyermekgyógyász. Decemberben itt 13-an kapták meg első oltásukat, január elején 6 új jelentkezőt tartottak számon körzetében az 5–11 éves korosztályból. Azok a szülők, akik beoltatták magukat, a gyermekeiket is beoltatják – mutatott rá Szapora Erzsébet. Ugyanezt tapasztalja körzetében dr. Papp Jenő és dr. Szabó Tímea házi gyermekorvos.

Legolvasottabb cikkeink