• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Vitanovics Dusán - Sebész a vásznon

Lapszemle 2019.08.23 Forrás: marieclarie.hu
Vitanovics Dusán - Sebész a vásznon

Vitanovics Dusán szerbiai születésű idegsebész, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet műtővezetője újra forgat.

Színészként egészen ördögi, sebészként pedig nagyon emberi. Vitanovics Dusán szerbiai születésű idegsebész, a budapesti Országos Klinikai Idegtudományi Intézet műtővezetője. Legtöbben Till Attila filmjéből ismerjük, és hamarosan újra láthatjuk a mozivásznon - írta a marieclarie.hu. 

Három filmben is játszik a közeljövőben, végre megtalálták olyan szerepek is, amikor nem sötét figurát alakít. A páciensei felismerik a filmekből?

Naná! Nagyon furcsállják, hogy egyik nap még a mozivásznon látnak droggal üzletelni, másnap pedig a késem alá fekszenek. Az utcán is megállítanak, hogy „jé, maga az?”. Néha mutogatnak is rám. De nem kell azt képzelni, hogy valami szupersztár lennék, csak érdekes lettem. Azt azért kihangsúlyoznám, hogy én elsősorban sebész vagyok. Az orvoslás az én érdemem, a színészet nem.

Arra is volt már példa, hogy az ön személyiségjegyeihez alakították a filmszerepet. Till Attila filmjében, a Tiszta szívvelben ezért lett a maffiózó szerb ajkú.

Tilla olyannyira rámírta a szerepet, hogy még ahhoz is ragaszkodott, hogy a nevem Dusán maradjon a filmben, a forgatókönyvbe is úgy írt bele. Persze én rögtön kihúztam, így lettem Dragan. Tilla látott Fliegauf filmjében, a Dealerben játszani, és ő már akkor eldöntötte, hogy forgatni fog velem egyszer.

Állta a szavát. Till Attila azt nyilatkozta annak idején a film kapcsán, hogy erre a szerepre olyan embert akart, „akiben van valami ördögi, a gonosznak a legizgalmasabb fajtája, valami sötét erő. Dusán erős és férfias, de közben puha.”

Nekem is ezt mondta. És Bodó Viktor is megsúgta egyszer, hogy biztos fog csinálni egyszer egy olyan mozit, amiben én leszek az ördög. De most maga is látja, hogy nem vagyok én olyan ördögi! Lehet, hogy a külső megjelenésem zord, de legbelül puha vagyok, ahogy Tilla is nyilatkozta. Az tuti, hogy nem vagyok szép ember, nem hiába kértek fel eddig csak gengszterszerepekre. Egyszer egy újságíró így fogalmazott: rossz arc jó ésszel. A teljes interjú a szeptemberi Marie Claire-ben lesz olvasható.

Legolvasottabb cikkeink