• nátha
    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

    • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

      A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • melanóma
    • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

      Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

    • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

      Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

    • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

      Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

  • egynapos sebészet
    • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

      Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

    • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

      Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

    • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

      Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Vizsgálat indult a tollas virsli ügyében

Lapszemle 2018.11.09 Forrás: magyaridok.hu
Vizsgálat indult a tollas virsli ügyében

Akármelyik virslit vágná fel a csomagból, mindegyik tele van ilyen fehér tollal - panaszkodott a vásárló.

Megkezdődött a vizsgálat a baromfitollal szennyezett, szlovák előállítású vákuumcsomagolt, hőkezelt virsli ügyében – erről tájékoztatta a Magyar Időket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Hozzátették: a vonatkozó jogszabály értelmében amennyiben egy élelmiszer undort keltő, fogyasztásra alkalmatlannak kell tekinteni. Így ha a vásárlás helyén még van készleten a kifogásolt termékből, azt a hatósági ellenőrök kivonják a forgalomból, és a nyomon követési vizsgálat alapján megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy máshol se maradhasson forgalomban a termék.

– Tekintettel arra, hogy a tollal szennyezett húskészítményt Szlovákiában állították elő, a Nébih a tagállamok által működtetett élelmiszer-biztonsági riasztórendszer segítségével értesíti az előállító tevékenységét felügyelő szlovák hatóságot. Az előállító létesítményben az ottani hatóságnak kell feltárnia a hiba okát, és megtenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló szennyezés – hangsúlyozta a Nébih.

Legolvasottabb cikkeink