• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Zavaros tájékoztatás az oltásról

Lapszemle 2021.01.13 Forrás: Népszava Online
Zavaros tájékoztatás az oltásról

A kormányzati kommunikációval lassan sikerül elbizonytalanítani és összezavarni a vakcinát elfogadókat is.

Az országban ugyan még nincs elegendő oltóanyag, de a kormányzati kommunikációval lassan sikerül elbizonytalanítani és összezavarni a vakcinát elfogadókat is - írja a nepszava.hu.

Az országban ugyan még nincs elegendő oltóanyag, de a kormányzati kommunikációval lassan sikerül elbizonytalanítani és összezavarni a vakcinát elfogadókat is. Idős olvasónk az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatója után hívta fel lapunkat kétségbeesve, hogy miközben – a nyilvánosságra hozott kormányzati oltási terv alapján – a szociális intézmények bentlakói után a 60 éven felüli krónikus betegek következnének a sorban, a televízióban beszélő tiszti főorvos-helyettes szerint legközelebb mégsem nekik, hanem a rendészeti dolgozóknak adják be az oltásokat. A lapunknak telefonáló férfi 97 éves, a felesége 93, hónapok óta élnek bezárva a lakásukba, és szeretnék tudni, meddig tart még ez az állapot. Egyetlen reményük az volt, hogy mielőbb hozzájutnak a vakcinához, ám senki sem tud nekik válaszolni arra, hogy mikor kaphatják meg az oltást. – Nem értem, hogy lehet naponként változtatni egy ilyen terven – fogalmazott.

Az oltásra váró lakossági csoportok pontosabb besorolásról egyelőre semmit sem tudni, például azt sem hogy mely és milyen súlyosságú krónikus betegségek kerülhetnek előbbre a sorban. Magával a vakcinaregisztrációval – ami feltétele az oltásnak – is sok baj lehet még, mert egyelőre csak növeli a jelentkezők bizonytalanságát. Lapunk négy napja próbált néhány anomáliát tisztázni, ám hiába küldtünk kérdéseket az operatív törzsnek, a Belügyminisztériumának, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának, válasz sehonnan sem érkezett.

Már az oltásra jelentkezés visszaigazolásával kezdődnek a problémák: egyesek kapnak visszajelzést a regisztrációról, mások nem. Lapunk munkatársa például megpróbált regisztrálni, de nem kapott semmilyen igazolást, így viszont azt sem lehet tudni, hogy a regisztráció sikerült-e. Az sem egyértelmű, hogy nem marad-e le valaki azért az oltásról, mert tudtán kívül nem sikerült a jelentkezése, hiszen sem a próbálkozásról, sem a közölt adatairól nem marad nála igazolás.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink