• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Az alkalmazás valós időben követi a krónikus betegségek tüneteit

Lyme borreliosis 2023.01.03 Forrás: Weborvos
Az alkalmazás valós időben követi a krónikus betegségek tüneteit

Egy speciális alkalmazás segíti a hosszú távú betegségekkel élő embereket.

A 18 éves amerikai LivLyme Alapítvány elindította a LonghaulTracker alkalmazást, amely valós időben követi a krónikus betegségek tüneteit. Az Alapítvány alapítója, Olivia Goodreau által létrehozott alkalmazást a hosszú távú betegségekkel élő emberek milliói számára fejlesztették ki. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rögzítsék tüneteiket, nyomon kövessék azokat az idő múlásával, és letöltsenek egy jelentést a gondozók és az egészségügyi szolgáltatók számára.

A LonghaulTracker alkalmazás kifejlesztése érdekében Olivia és a LivLyme Alapítvány szorosan együttműködött számos beteggel, gondozóval, orvossal, egyetemi kutatóval és egészségpolitikai vezetővel.

Az alkalmazást a Lyme-kórral és más kullancsok által terjesztett betegségekkel, a hosszú távú COVID-dal, a myalgikus encephalomyelitisszel/krónikus fáradtság szindrómával (ME/CFS), szklerózis multiplexszel, mellrákkal, szívbetegségekkel és más hosszú távú betegségekkel élők használhatják.

Ezen állapotok közül sokat gyakran nehéz diagnosztizálni, mivel a tüneteket nehéz számszerűsíteni és mérni. A tüneteknek a LonghaulTracker alkalmazáson történő rögzítéséből adódó többlet egyértelműség és hitelesség gyorsabb és pontosabb diagnózist és kezelést eredményezhet.

Kapja meg hamarabb a diagnózist!

„Számtalanszor félrediagnosztizáltak, mielőtt 7 évesen megállapították a Lyme-kórt, és azt kívánom, bárcsak már akkoriban is elérhető lett volna a LonghaulTracker alkalmazás” – mondta Olivia. „Izgatottan várom, hogy ez az alkalmazás segíthet nyomon követni a tüneteket, és végül segíthet az orvosoknak pontosabb diagnózisokat felállítani.”

A LonghaulTracker alkalmazás a második alkalmazás, amelyet Olivia készített. Amikor 13 éves volt, ő dolgozta ki a TickTracker alkalmazás ötletét, amely egy polgár-tudományos geolokációs alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben nyomon kövessék és jelentsék a kullancsok észlelését és csípését.

A felhasználók által szolgáltatott adatokat kombinálja a több forrásból származó regionális, állami és országos kullancsjelentési adatokkal, hogy a világ kullancsaktivitásának hőtérképét hozza létre.

A piacon jelentős igény mutatkozik egy olyan megoldás iránt, amely egyszerűvé teszi a hosszú távú tünetek nyomon követését. Például évente körülbelül 476 000 amerikait diagnosztizálnak és kezelnek Lyme-kórral, és e betegek körülbelül 5-20%-ánál jelentkeznek a „krónikus Lyme-kór” néven ismert, hosszú távú tünetek.

Ezenkívül a Covid-19 járvány kezdete óta megközelítőleg 23 millió embernél alakultak ki hosszú távú COVID tünetek. „Hisszük, hogy a LonghaulTracker alkalmazás a diagnózis és a kezelés útja során a hosszú távú tünetekkel élő emberek számára kulcsfontosságú lesz” - mondta Holiday Goodreau, a LivLyme Alapítvány ügyvezető igazgatója.

„Ez az azonnali hatás, párosulva azzal a hosszú távú elképzelésünkkel, hogy az alkalmazás adatokat szolgáltasson ellenőrzött tudományos kutatóknak, izgalmas lépés a helyes irányba mindazok számára, akik a hosszú távú betegségekben szenvedők életének javításán dolgoznak.”

A LonghaulTracker alkalmazás az App Store-on keresztül érhető el. További információk a LonghaulTracker.com oldalon találhatók.

Forrás: Lymedisease.org 

Legolvasottabb cikkeink