• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Hatvan évnyi szenvedés oka igazolódott a DualDurral

Lyme borreliosis 2022.07.20 Forrás: Weborvos
Hatvan évnyi szenvedés oka igazolódott a DualDurral

A Lyme-kórban biztos volt, ám az, hogy társfertőzése, Bartonellája van, meglepte.

Gyermekkora óta, hatvan éve szenved a kullancsok okozta fertőzések tüneteitől a ma már nyugdíjas Szász Imre. Kisfiúként vidéken élt, állatokat tartottak a szülei, és volt olyan, hogy napjában öt-hat bögöly is megcsípte. Fájt a feje, látászavara volt, szédelgett, minden porcikája fájt – a szülei a kamaszkornak tudták be bajait. Felnőttként orvostól orvosig járt, mígnem a 80-as években egy természetgyógyász vetette fel, hogy Lyme-kóros lehet. Az akkoriban elvégzett teszt nem igazolta a feltételezést. Aztán később kapcsolatba került Bózsik Béla Pál főorvossal, aki a tünetei alapján Lyme-kórosnak diagnosztizálta.

Ezek után igyekezett többet megtudni a betegségéről, olvasott az interneten ezzel kapcsolatos cikkeket, és mivel a kezdetektől aktív Facebook-felhasználó, eljutott a közösségi platformon szerveződő betegcsoporthoz. Itt értesült először a DualDur lehetőségéről, majd aztán a neten olvasott a tesztről. Alig várta, hogy nagyobb közönség számára is megnyíljon a lehetőség, és élhessen vele. Azért tartotta fontosnak, hogy elvégeztesse a tesztet, mert kíváncsi volt arra, hogy van-e fertőzése, s szerette volna végre megtudni, mi okozza több évtizednyi szenvedését.

A mintavétel egyszerű, fájdalommentes vérvétel volt, előtte egy napig kerülnie kellett a zsíros ételeket.

Az eredmény hamar megérkezett. Igazolódott, hogy Lyme-kóros, sőt, kiderült, hogy Bartonellája is van.  A diagnosztizált Lyme-fertőzés miatt nem lepődött meg. Fontos volt ugyanakkor, hogy az eredménnyel végre bizonyítani tudja, mi okozza az egészségügyi problémáit, hogy környezete számára is meg tud tudja mutatni: nem szimulál. Amin meglepődött, az a Bartonella fertőzés, erre ugyanis nem gyanakodott.

A vizsgálatban abszolút megbízik, úgy véli, nem véletlenül kapott több mint egymilliárd forintot az Európai Bizottságtól a program. Ráadásul a teszt képes közvetlenül kimutatni a kórokozót – amit felvételekkel is igazolnak –, nem csak az immunválaszt. Mindez tovább erősíti a hitelességét, mondja Szász Imre. Ezen túl még a társfertőzésekre is fény derül a DualDur tesztben, amit szintén pozitívumként értékel.

A terápiája egyelőre kisebb léptékekben halad, ugyanis gasztroenterológiai problémái vannak, így az antibiotikum kúrával óvatosan kell haladnia orvosa tanácsára, de nagyon szeretné, ha már sokkal jobban érezné magát, további segítséget kaphatna.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Legolvasottabb cikkeink