• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

„Mindenkinek ajánlom, aki bizonyosságot akar szerezni”

Lyme borreliosis 2022.08.15 Forrás: Weborvos
„Mindenkinek ajánlom, aki bizonyosságot akar szerezni”

"Közel 7 év után igazolódott, hogy a kislányom Lyme-kóros, és az iskolai problémák hátterére is fény derült ezzel az eredménnyel".

Magát és gyermekét egy percig nem hagyva, messze a fővárostól, de mindennek utánajárva tudott lényegi információkhoz jutni betegségük mibenlétére és gyógyítási lehetőségeikre vonatkozóan Bukovicsné Besenyei Zsófia. Az édesanya sok segítséget kapott aztán a betegtársaktól is, amint kiderült, hogy valójában Lyme-betegek mindketten – a ma tízéves kislánya tőle örökölhette a fertőzést a várandósság idején.

Miért tartotta fontosnak, hogy Lyme borreliosis tesztet végeztessen?

Azért, hogy végre megerősítést, visszaigazolást kapjak: valóban Lyme-betegek vagyunk a kislányommal, és ráadásul vannak társfertőzéseink. Igazából a kislányom egészségügyi problémái miatt kezdődött annak idején a kálváriánk, majd közben kiderült, hogy én is szinte biztosan Lyme-os vagyok. Vélhetően magzati fertőzés történt a kislányom esetében. A gyermekemmel mindenfelé jártam, három és fél éves korában kezdődtek a panaszai, ma már tízéves. Kilencévesen derült ki, hogy Lyme-os lehet. A bizonyosságot sokáig, még külföldi vérelemzést is végeztetve vártuk. Bár hallottam korábban is a sötétlátóteres vizsgálatról, amit Bózsik doktor úr végez, de akkor még a DualDur kísérleti szakaszban volt. Sokat segített, amikor a Western Blot vizsgálat igazolta a gyanúmat, és ekkor kezdtem Lyme-csoportba lépve kapcsolatot keresni a betegtársakkal. Milyen jó lett volna előbb tudni minderről, hiszen mindent magamtól, a saját kutatásaim, ötleteim alapján csináltam évekig.

Mint említette, volt információja a DualDur tesztről. Mikor sikerült elvégeztetnie?

Miután folyamatosan kapcsolatban voltam a betegtársakkal, és figyeltem a DualDur sorsát, ahogy 2021-ben nyáron elindult a tesztelési lehetőség, azonnal jelentkeztünk augusztusban. A mintavétel nem más, mint egy vénás vérvétel.

Mennyi idő alatt kapott eredményt?

Nagyon gyorsan megkaptuk az első eredményt: augusztus 16-án volt a mintavétel, 25-én már megérkezett az email. [szerk. megjegyzés: a megnövekedett igény miatt azóta a várakozási idő is több] 

Hogy érintette az eredmény megismerése?

Valahol megnyugodtam, hiszen végre, közel hét év után igazolódott, hogy a kislányom Lyme-kóros, és ugye-ugye, nem képzelődtem a gyermek egészségügyi bajaival kapcsolatban, és az iskolai problémák hátterére is fény derült ezzel az eredménnyel. Ez volt az első eredmény, aztán jött a kiegészítő elemzés, ami a társfertőzéseket vizsgálta. Ebben az esetben is igazolódtak azok a gondok, amiket addig csak sejtettem, így nálam a Bartonella, a kislányomnál pedig a Bartonella mellett a babézia is. Visszaigazolást kaptam abban is, hogy mi okozhatja a gyermekem időnként malária lázhoz hasonló állapotát. Emiatt babéziára gyanakodtam. Az én eredményem leírta, hogy immunkomplexek alakultak ki a béremben, míg a lányomnál ezt nem állapították meg. Még továbbléptünk, és a borreliák alfajának meghatározását is kértem a kislányom számára. Kiderült, hogy olyan alfaj támadta meg, amely idegrendszeri tüneteket okoz, a másik kimutatott alfajról pedig még alig ismer valamit a tudomány.

Mennyire tartja megbízhatónak a DualDur tesztet?

Abszolút megbízom benne. Előtte sok helyen jártam már, rengeteg dolgot kipróbáltam, de ennyire jól dokumentált, megbízható eredményt nem igazán kaptam. Erre nem lehet azt mondani, hogy humbug lenne. Mindenkinek jószívvel tudom ajánlani, ha bizonyosságot szeretne.

A pontos diagnózis után mennyire változott meg a terápiájuk?

Csak az adagolás nagyságán történt változás a gyermekem esetében. Mivel neki más egészségügyi problémái is adódtak, esetében leginkább a súlya miatt emelték a dózist. Bartonellára viszont nincs a gyermekeknek gyógyszer, sajnos. Egyelőre csak a kislányomnak tudtam időpontot szerezni, én még nem kerültem sorra.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink