• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

USA: képviselőket tüntettek ki a Lyme-kór ellenes küzdelemért

Lyme borreliosis 2023.06.07 Forrás: Weborvos
USA: képviselőket tüntettek ki a Lyme-kór ellenes küzdelemért

„Sajnos, a szövetségi tisztviselők még mindig nem ismerik a Lyme-kórt és annak hatásait".

Így is lehet: az amerikai Center for Lyme Action nonprofit szervezet, amely a Lyme-kór és a kullancsok által terjesztett betegségek amerikai szövetségi finanszírozásának növelését tűzte ki célul, kitüntette azokat a kongresszusi képviselőket, akik rendkívüli támogatást nyújtottak a Lyme-kór elleni küzdelemben

„Sajnos a Lyme-kór megbetegedések száma egyre növekszik” – mondta Susan Collins, Maine szenátora a Center for Lyme Action támogatóinak az éves washingtoni találkozón. „Államomban, Maine-ben az egyik legmagasabb a Lyme-kór megbetegedések aránya és egyszerűen nem veszíthetjük el a lendületet a kullancscsípés okozta pusztító betegségek elleni küzdelemre irányuló kutatásban.”

„Országszerte az emberek egyre több időt töltenek a szabadban, ezért meg kell értenünk a Lyme-kór és más, vektorok által terjesztett betegségek kockázatát” – közölte Tina Smith minnesotai szenátor a több mint 40 államból érkező szószólókkal. „A CDC számai nem számolnak azzal a sok ezer emberrel, akiket tévesen diagnosztizáltak, miközben kullancsok által terjesztett betegségekben szenvedtek; mégis, haladást értünk el a Lyme és a vektorok által terjesztett betegségek elleni küzdelemben.”

„A kullancsok által terjesztett betegségek új területeken jelennek meg, és egyre gyakoribbá válnak az olyan, már amúgy is súlyosan érintett területeken, mint az én államom, New Jersey” – tette hozzá Chris Smith New Jersey-i képviselő, a képviselőház Lyme-kórral foglalkozó frakciójának társelnöke. „Sajnos, a szövetségi tisztviselők még mindig nem ismerik a Lyme-kórt és annak hatásait, nem is beszélve az újonnan megjelenő kullancsok által terjesztett betegségekről és a számtalan társfertőzésről, amelyek egyetlen kullancscsípésből eredhetnek. A kullancsok által terjesztett betegségekkel és kezelésükkel kapcsolatos jobb tájékoztatás nélkül továbbra sem fogjuk tudni kezelni a probléma gyökerét.”

„Még mindig túl sok az ismeretlen tényező a kullancsok által terjesztett betegségek okaival és a megfelelő kezelési módokkal kapcsolatban” – mondta Anna Eshoo kaliforniai képviselőnő. „A mi feladatunk most kongresszusi képviselőként és szószólóként az, hogy biztosítsuk a kullancsok által terjesztett betegségekkel kapcsolatos programok teljes finanszírozását, beleértve a vektorok által terjesztett betegségekkel foglalkozó regionális központokat, amelyek élen járnak a Lyme-kór kutatásában.”

A Lyme-kórra szánt szövetségi finanszírozás három év alatt 163%-kal nőtt. Míg 2020-ban 59 millió dollár volt, 2023-ra elérte a 155,5 millió dollárt. A Lyme-kór szövetségi finanszírozása továbbra is nagyon alacsony, betegenként 82 dollár, összehasonlítva a sokkal ritkább betegségekkel. Az olyan kevésbé gyakori betegségek, mint a nyugat-nílusi vírus és a malária 80-szor, illetve 1800-szor nagyobb összegű szövetségi kutatási támogatást kapnak betegenként.

„A díjátadó ünnepség a támogatóink elismeréséről és a köszönetnyilvánításról szólt” – mondta Crater. „Most visszatérünk a munkához: időt töltünk a kongresszusi képviselőkkel való találkozókkal, hogy biztosítsuk, hogy az illetékesek megértsék a Lyme-kór és a kullancsok által terjesztett betegségek súlyosságát, valamint azt, hogy teljes mértékben finanszírozni kell a kullancstörvényt, és növelni kell a diagnosztikára, a terápiákra és remélhetőleg egy évtizeden belül a kullancsok által terjesztett betegségek gyógyítására irányuló kutatás finanszírozását.”

A mai napig a Lyme-kórt az Egyesült Államok összes államából jelentették, kivéve Hawaiit.

Forrás: Streetinsider.com

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink