• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Tisztelt Doktorno/Ur!

20 eves lany vagyok, a kovetkezok a panaszaim: kb. 2-3,honapja vettem eszre hogy sokat faj a fejem es szedulok. De nem az a klasszikus, forgo jellegu, hanem mintha valami hatra huzna, ...

... ,bizonytalansag erzesenek mondanam. Ehhez meg kell emlitenem hogy fogamzasgatlot, concor cort es jodidot szedek (magas pulzusszamra es a pajzsmirigyemre). Egy honapja kb tarsult a szedelgeshez fulzugas is amit mindket fulemmel hallok. Emellett ha gyorsan ha lassan allok vagy ulok fel, nagyon sokszor megszedulok, vagyis inkabb csillagokat latok-pedig figyelek hogy ne gyorsan alljak fel, volt hogy elorehajolas utan is csillagokat lattam. A vernyomas es vercukor szintem normalis, vervetelen a nyaroj voltam minden jo bolt kiveve a tsh ertek, amire jodidit irtak fel.
Elegge aggaszt, el akarok menni vizsgalatokra, csak nem tudom hova lenne erdemes (gondolom fuleszetre mindenkepp a zugas, csenges miatt.)
On szerint mi okozhatja a panaszaimat? Lehet nyaki vagy agyi erszukulet? Amit mrg tapasztalok az az, hogy a nyakam sokszor faj, de inkab izomfajdalomnak mondanam. Lehet osszefugges?
Kerem nyugtasson meg vagy segitsen nekem!
Koszonettel: egy elkeseredett lany


VÁLASZ


Az a legnagyobb ritkaságok közé tartozna, ha valamelyik ér szűkülete okozná panaszait, bár fejlődési rendellenességként elképzelhető. Fülészeti és ideggyógyászati vizsgálatra, sőt szemészeti vizsgálatra is minden bizonnyal szüksége lesz. Szokatlan 20 éves korban a magas vérnyomás és a pajzsmirigy alulműködése. Lehetséges, hogy a felkelésnél észlelt tünetek inkább az alacsony vérnyomás okozta tünetek számlájára írható. Azt is el tudom képzelni, hogy a szedett gyógyszer nem teljesen megfelelő. Mindezek ellenér előfordul a fülzúgás a magas vérnyomástól vagy a gyógyszertől függetlenül is. Az említett szakrendelőket csak a családorvos beutalójával keresheti fel, ezért azt javaslom, a családorvoshoz forduljon, aki – minden bizonnyal – segít a további kivizsgálás végzésében.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink