• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

aenen

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Úr!

Február közepén meg voltam fázva, lázam, hőemelkedésem volt 2 este, ennek ellenére elmentem dolgozni.Február 16-án már nagyon gyenge voltam, így másnap elmentem a háziorvosomhoz. Kiirt 2 napra. Hétvégére jobban lettem, sapkában, sálban kimentem az udvarunkra, kertészkedtem. Február 20-án vasárnap nagyon felidegesitettem magam (mostanában sok volt a stressz, és úgy éreztem, hogy agyvérzést kapok), estére el kezdett zsibbadni a szám jobb fele, és a nyelvem jobb felé nem éreztem az ízeket.
Hétfőn mivel a zsibbadás ráment a jobb arcfelemre, elmentem a munkahelyi dokihoz, aki közölte, hogy nem az ő kompetenciája ez a kérdés. Estére a zsibbadás nem maradt el, sőt kedd reggelre beállt az arcom jobb fele, nem tudtam mozgatni a számat, pislogni...
Kedd reggel a háziorvosomhoz siettem, aki sürgősséggel elküldött az idegszakrendelésre. Ott a doktornő megállapította, hogy arcideg bénulásom van. Még aznap sürgősséggel elkezdtem az ingeráram kezelést, február 23-án a gyógytornát.
15 alkalmat írt elő az orvos.
Már 13-on túl vagyok, egy nap kivételével (mikor vizsgázni kellett mennem) minden nap voltam, de az eredmény nem nagy. Pedig mindenki nagyon lelkes, és bátorítanak. A gyógytornász hölgy is nagyon lelkes, mondta, hogy vegyek kutyalabdát, amivel masszírozzam az arcom, rágózzak sokat, rágjak répát, valamint minden kezelés végén megnyomkodja, megmasszírozza az arcomat, fejemet. Az ingeráram kezelésen azt mondták, hogy lesz ebből 30 kezelés is.
Már kicsit fel tudom húzni a szemöldököm, de épp hogy csak mozdul, meg a szemem is csak háromnegyed részben tudom becsukni, a szám is úgy ahogy alakul, főleg az alsó állkapcsom indult be, a felső nem mozdul. Beszedtem egy doboz Apranaxot, és Millgamma B vitamint egy dobozzal. Mindemellett otthon is csinálom a gyógytornát napi 2-3-szor. Szemcseppet használok, amivel elértem, hogy már nem könnyezik annyira a szemem. Valamint sikerült Bioptron lámpát is kölcsön kérnem, amivel 3 napja esténként kezelem az arcomat. Valamint eszek Árpa formulát (Dr. Lenkei féle), ami szintén tiszta vitamin.
Ma voltam az idegszakrendelésen, és közölte a doktornő, hogy a 15 alkalom után pihenjek otthon, és otthon végezzem a gyakorlatokat, mert már magától helyre kell jönnie. És szedjem továbbra is a Millgammát, mást nem kell. Március 25-én kell visszamenjek kontrollra. És elküldött MRI vizsgálatra, hogy megnézzék, hogy nem maradt-e valami az agyamban. (Közölte, hogy úgyis csak májusra kapok időpontot, de nézzük meg, és addigra helyre kell jöjjek.)
Ön szerint jó lesz , ha abbahagyjuk az elektromos kezelést, gyógytornát és csak otthon csinálom azt? Nem fog így beállni az arcom? Az az igazság, hogy 27 éves leszek, és nem szeretnék így maradni.
Ön mit javasol?
Köszönettel
aenen

Tisztelt Kérdező!
A leírtak alapján az arcideg bénulásának kivizsgálása, kezelése a legnagyobb szakértelemmel történt, történik. Sok türelemre van szükség, a gyógyulás eltarthat több hétig is. Nem gondolom, hogy a szelektív ingeráram kezelés felfüggesztése visszaesést okozna, de ha mégis, úgy ismételten el lehet kezdeni a terápiát.
üdvözlettel: dr. Kovács Zita

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink