• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

    • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

      Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

    • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

      Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

      Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

    • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

      Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

    • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

      Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

Tisztelt Szakorvos! Olyan problémám van hogy a bal ágyékomban gyakran szúrást érzek hol gyengében hol erősebben.Voltam vele orvosnál sérvem nincs de...

... leoltásnál baktériális fertőzést találtak.Több mint félévig szedtem antibiotikumot legalább nyolc fajtát .Ha az baktérium elment amire irták a gyógyszert következő oltásnál másik féle baktérumot mutattak ki.Voltam több orvosnál de nem gyógyulok volt amelyik azt mondta hogy el kell viselni.De félek hogy a páromat megfertőzőm vele. Kérem a szives tanácsát hogy ezt mi okozhatja. Tisztelettel


VÁLASZ


Nem egészen érthető a problémája számomra. A sérvet sokszor nem sikerül egyszerű vizsgálattal megállapítani s kezdeti stádiumban különösen testesebb egyéneknél. A sérvre jellemző, hogy fekvésre a panasz szűnik. Nem tudom, milyen leoltást végeztek, erről csak nagyon alapos tájékozódás után lehetne nyilatkozni, ismerve az antibiotikumot, a kórokozót, a csíra számot és természetesen azt is, hogy honnan történt a leoltás. Úgy vélem, a fél éves antibiotikus kezelés nem volt egészen indokolt, mert a lágyéktáji szúró fájdalmat nehéz valamilyen fertőzéssel összefüggésbe hozni. Az említett panasz nem elég a diagnózis felállításához, részletesebb kikérdezés, vizsgálat lennének szükségesek.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink