• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

    • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

      Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

    • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

      Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Problémám elég összetett.
Először,van PCO-m.(cypromix)Nyombélfekélyem,(nolpasát szedek)diabétaszem,(meckformin 750.3db/nap)lactoz allergia,búzaallargi,idült gyomorgyulladásom...

... Azt mondták,valószínű beleim is be vannak gyulladva,de azt még nem nézettem meg.Elvileg nem ehetnék semmit,csak zöldséget és húst,ebből sem mindent.Vitaminkokat eszek,célirányosan.
Azt szeretném tudni,mit tudok csinálni,hogy ez elmuljon,vagy jobb legyen.
Vakbelemet most vették ki,az nagyrészt belülről volt begyulladva.
Diétát nem nagyon tudom betartani,ki sem nagyon bírom és nem otthon dolgozom,itt meg főznek ránk.próbálnak figyelni,de nem mindig megy.
Előre is köszönöm válaszát!


VÁLASZ


Nagyon érdekelne, milyen vizsgálatokkal állapították meg a felsorolt betegségeit. A PCO a gyógyszerből következtetve, PCOS, azaz policisztás ovárium szindroma lehet. Ez rendszerint együtt jár az inzulin rezisztenciával. Ha valóban van laktóz intolarenciája, az enzim pótlásával még laktóz tartalmú táplálékokat is fogyaszthat, tehát a diétán lazítani lehet. Felteszem, hogy a búzaallergia a glutén allergiát fedi, ezért a gluténmentes élelmiszerek - bár nem olcsó - fogyaszthatók. A glutén túlérzékenységben a vékonybél elváltozása szövettanilag is igazolható, de ma már inkább a vérből lehet kétséget kizáróan megállapítani és mindaddig fennáll ez az állapot, ameddig nem sikerül gluténmentesen táplálkoznia. Nem vagyok teljesen meggyőződve a leírtak alapján mindazon betegségekről, állapotokról, amelyeket említett. A diétával kapcsolatban legokosabb lenne, ha dietetikushoz fordulna.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink