• Pollen
    • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

      Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • melanóma
    • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

      Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

    • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

      Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

    • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

      Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

  • egynapos sebészet
    • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

      Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

    • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

      Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

    • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

      Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

arcidegbénulás

Orvos válaszol Szerző:

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Kislányom most 20 hónapos. 13. hónaposan arcidegbénulást kapott, kapott arcmasszázst,és fizioterápiát is, de közben fül mögötti daganatot diagnosztizáltak nála...

... ami valószínüleg nyomja ezt az ideget. Műtét,kemoterápia miatt egy idegig,(több hónap) nem tudtuk végezni se az arcmasszázst,se a fizioterápiát. Szeretném megkérdezni, hogy ennyi kiesés után lehet ingeráram kezelést indítani ismét nála? Masszázs? Van esély még az arca teljes rendbejöveteléhez? Tisztelettel


VÁLASZ


Tisztelt Apuka!

Önnek a kislány további kezelését / mindent / az onkológussal kell megbeszélni.
Aki a műtétet nem ismeri, nem tud Önnek válaszolni.
A műtétet végző orvos biztosan elmondta Önnek, hogy az arcideghez hozzá kellett-e nyúlni, illetve várható-e egyáltalán az ideg működésének a visszatérése.Ez a daganattól és a műtéttől függ.
Tehát kizárólag az onkológus tudja azt megmondani, hogy kell-e, szabad-e ingeráramot és masszázst alkalmazni. Azt is a kezelőorvos tudja megmondani, hogy jelen esetben van-e esély az arcideg működésének a visszatéréséhez.
Én azt gondolom, pillanatnyilag az a legfontosabb, hogy a kislány daganat mentes-e.
A legjobbakat kívánom Önöknek

dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink