• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

    • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

      Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • egynapos sebészet
    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

    • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

      Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

bal hónaljában picike csomó

Orvos válaszol

Üdvözlöm! Kisfiam 6 hónapos és a bal hónaljában már mikor kihoztuk a kórházból észre vettük,hogy egy picike csomó van...

... azt mondta a gyerek orvosunk,hogy a BCG miatt az egyik nyirokcsomó megduzzadt,majd elmúlik,de már most kb :1-1.5cm lehet,tehát sokat nőtt.A kérdésem az lenne,hogy továbbra is várjunk és elmúlik vagy más a teendő,nem piros nem fáj neki csak ott van, ultrahangoztassuk meg vagy sebészeti beavatkozás szükséges(remélem nem).Válaszát előre is köszönöm:További jó munkát


VÁLASZ


Semmit nem kell csinálni, csak figyelni, ha pirosodik (beolvad), tovább nő stb, akkor van teendő.(Lehet, hogy spontán rendeződik. UH felesleges.)
Ez megelőzhető, illetve a beolvadás sebészet nélkül gyógyítható egy speciális homeopátiás módszerrel, melyet magam gyakran alkalmazok ilyen esetekben. Ez ügyben hívhatnak reggel 7-8 óra között( és csakis ekkor) a 06 30/9 229 309 telefonon.

Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink