• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

jó napot kívánok!
A kérdésem a következő lenne: a tenyeremen a bőrömön, nem a felszinén hanem benne apró pontok (rozsdabarna színű) halmaza csík rajzolattal pár hete jelent meg a tenyeremen...

... Mi lehet ez vagy minek az oka lehet ez? Régebben már volt ilyen de aztán elmúlt, de most nagyobb kiterjedésű és már elég hosszú ideje nem tűnik el ezért zavaró. Nem viszket, nem hámlik. Mostanába eléggé stresszes időszakon vagyok túl, nem rég megfáztam de ezzel nem lehet összefüggésben mert máskor megfázásnál nem jelentkezett. Fodrászként dolgozom de a kezemen maradt esetleges festékmaradványokat meg tudom különböztetni a mostani börszínelváltozástól és a festék le is kopik egy idő után.2-3 hónapja szedek D és C vitamint cinkel( ez pezsgő tabletta formájában cink+ c vitamin) Köszönöm a választ előre is


VÁLASZ


Nem tudom azonosítani a leírás alapján az elváltozás lényegét, a diagnózist megállapítani. Magam is tapasztaltam saját tenyeremen, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, nem vizsgáltattam, spontán megszűnt, ahogy Önnek is korábban. Talán a bőrgyógyászati vizsgálat előbbre vinne.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink