• Pollen
    • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

      Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • melanóma
    • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

      Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

    • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

      Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

    • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

      Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

  • egynapos sebészet
    • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

      Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

    • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

      Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

    • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

      Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Bence2006

Orvos válaszol Szerző:

7 éves kisfiam csecsemő korában szívműtéten esett át (nagyértranszpozíció). Rendszeresen visszük kontrollra, és a jobb oldali pulmonális ág valószínűleg technikai okok miatt mindig csak az eredésnél látható...

... A bal ág rendben van. A pulmonális ágak megítélésére izotópos tüdővizsgálatot tartanak szükségesnek, amelytől egy kicsit tartok. Az lenne a kérdésem, hogy milyen mellékhatásai ill. veszélyei lehetnek egy ilyen vizsgálatnak. Válaszukat nagyon köszönöm.


VÁLASZ


Nem kell félni az izotópos vizsgálattól, egyik legkevésbé veszélyes orvosi beavatkozás. 

Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink