• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

  • egynapos sebészet
    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

Tisztelt weborvos!

Ha a Diclofenacra allergiás vagyok, akkor az Indometacinumra is? Esetleg Xefo -ra? Van e ezen gyógyszerek között kereszt allergia?...

... Prosztata gyulladásra és herébe nyilalásra szedem az indometacinum kúpot.
Azt tapasztaltam hogy kb 40-50 miligram kúp felhelyezése után felpörög a szivem, emelkedik a vérnyomásom melkas-torok érzékenységet (szárazságot ) tapasztalok. Ezért egész kis adagot kb 20 mg kúpot -ot szoktam ritkán alkalmazni naponta 1 szer. Eddig ez nem okozott mellékhatást. De legutóbb megijedtem! 20 percel az indometacinum 20 mg kúp használata után torokszorítást éreztem, ami egy nappal később megszünt. Pánikbetegség miatt is elő szokott fordulni torokszorítás így nem tudom hogy gyógyszerallergiáról van e szó. Háziorvosom és urológusom érdemben nem segít a kérdésben. Próbáltam aflamint, rantudilt, de igazán az indometacinum segített az urológiai problémámban. Mi lehet a megoldás? Kérem segítsen !! Régen szedtem xefot gerincfájdalomra, lehet hogy ezzel kellene próbálkozni urológia problémánál is . Vagy merjem adagolni az indometacinum kúpot kis dózisban kb 20 mg? GERD miatt nem szívesen szednék gyomorban oldódó tablettát. Kérem segítsen !
Jelige bikfic


VÁLASZ


A leírt tünetek nem allergiára utalnak, de ha ennyire ijesztőek, akkor természetesen a gyógyszert el kell hagyni ill. más úton kell a nem részletezett urológiai problémáját megoldani.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink