• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

Tisztelt Doktor Úr! Szeptember végén kezdődtek derékpanaszaim,majd néhány héttel később bal lábba sugárzó fájdalom alakult ki zsibbadással...

... Felkerestem a reumatológiai szakrendelést,ahol az első hónapban diclofenakkal,és zaldiarral kezeltek. Panaszaim kicsit javultak, de a doktornő elküldött MR vizsgálatra. Az MR leletem, most decemberben készült ez lett:(Országos Gerincgyógyászati Központban csinálták) A lordosis ive az alsó szakaszon fokozottabb. A sacrum dőlésszöge enyhén fokozott.a peremeken, különösen az alsó szakaszon osteophyta képződések vannak,a a kisizületekben kezdődő arthrosis jelei.Az alsó két csigolya magasságában a canalis spinalis primeren és secunderen is szükebb az átlagosnál.Az alsó két discus laposabb,szerkezetük T2 súlyozásnál jelszegény. Az LV-SI szintben széles alapú,centralis és bal túlsulyú,max 7 mm-es vastagságú hernia ábrázolódik,mely modellálja a durazsákot,érinti,a jobb eredő SI gyököt,dislocalja és comprimálja a bal eredő SI gyököt. A többi szintben compressiot okozó hernia,protrusio nemn ábrázolódik. A conus medullaris Th 12 discus magasságában végződik,eltérést nem mutat.Hernia disci LV-SI. A dokotornő elküldött a Gerincközpontba Dr Jakab Gábor doktor úrhoz az MR képekkel együtt.Ő ezt irta:LV-SI bal oldali kiszakadt porckorong sérv.Tekintettel arra,hogy neurológiai deficit nincsen, egyenlőre műtéti ellátást nem javaslok.Konzervativ kezelése, célzott egyéni száraz gerinctorna testtartás korrekciós és stabilizációs céllal.Amennyiben nem használ ischias inf. kezelése javasolt. Elküldött a reimatológus doktornőm az ORFIba is,hogy ott is lássa specialista.Ott ezt irták:Baoldali LAsegue jelzett,baloldai Achilles areflexia.Motoros eltérés nincsen.a kezelések igénybevétele nappali kórházban történjen. Kérem nyugtasson meg, hogy nem fogok lebénulni.Jakab dr azt mondta amikor nézte a képeket, hogy gerinccsatornám az átlagosnál tágabb,igy ez a sérv elfér benne,kb 40 százalékát foglalja el.Egy darab kiszakadt belőle.Azt mondta,hogy állitólag a sérv "kiszáradhat",és akkor visszahúzódik,és megszünnek,vagy nagymértékben csökkennek a tünetek.Azt mondta még,hogy az eltelt három hónapban nem rosszabbodtak a tüneteim,úgyhogy valószinű,hogy már nem is fognak,mert szedem a gyulladáscsökkentőket.Csak azt mondta,hogy ennek a gyógyulása,vagy tünetmentessé válása nagyon sok idő lehet.Néha másik (jobb lábam is) zsibbad egy kicsit.Erre azt mondta,hogy ez természetes. Biztos hogy ez a sérv műtét nélkül is kezelhető lesz?Eddig mindegyik orvos ezt mondta,mert járok tudok szaladni a busz után,de reggel nagyon fájdalmas,amig be nem járatódik.Most januárban részt veszek nappali kórházi kezelésen,igy sokkal rosszabb lett a kezelés alatt,mint volt.a nagyajkak is néha zsibbadnak.Ott azt mondják,hogy a rosszabbodás vele jár.Úgy látom egyik orvos sem tartja indokoltnak az operációt.
Válaszát előre is köszönve,tisztelettel
Jelige:Dóka


VÁLASZ


Biztos, hogy nem tudok olyan megalapozott véleményt kialakítani, mint azok az orvosok, akik Önt vizsgálták, a leleteket, felvételeket megtekintették és a megfelelő szakképesítésük, ismeretük, tapasztalatuk van a gerincbetegségek kezelésében.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink