• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

döntésképtelen

Orvos válaszol

Kilátástalannak érzem a helyzetem.A házasságom idején, -ami azóta megszűnt-megismerkedtem egy férfival, aki 10 évvel fiatalabb nálam...

... .Első pillanatban, ahogy megláttuk egymást, éreztük, hogy megmozdult bennünk valami. Nem akartunk teret engedni az érzésnek a körülmények miatt.Harcoltunk ellene rengeteget, de hiába : rájöttünk, hogy egymás lelkitársai vagyunk, olyanok, mint két puzzle...Menthetetlenül egymásba szerettünk, minden egyes pillanat, kimondhatatlan boldogság volt számunkra.Ő egy kedves, művelt, jóképű férfi, akire felnéztem, csodáltam, és akivel minden pillanat, a leghétköznapibb is, ünnep volt.Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő cigány származású.Dolgozik, diplomája van, és komoly tervei.Mivel nagyon küzdöttünk az érzéseink ellen, mert úgy gondoltuk, hogy áthidalhatatlanok az akadályok köztünk, én elköltöztem, és igyekeztünk megszakítani a kapcsolatot. Én új életet akartam kezdeni, együtt élek valakivel, akit régóta ismerek. Megszerettük egymást, minden rendben lenne, de azzal a másikkal azóta sem tudjuk feledni egymást. Mindennap gondolunk egymásra, szenvedünk, keressük egymást...Nem tudom, mit tegyek!A lányom szereti a mostani páromat, és nagyon ellene van a másiknak.Hallani sem akar róla.Azt mondja, ő el fogja üldözni, ha mellette döntök, hogy elköltözik a barátjához...Sok a kérdés, a kétség. A lányom 17 éves lesz, azt mondja, hogy szégyell engem emiatt, hogy ki fog tagadni a családom, hogy mit szólnak a barátai, az osztálytársai?Persze bennem is vannak kérdések, kétségek, hogy az ő családja milyen lesz, elfogad-e, ha gyermekünk lesz, őt hogy fogadja a család, mi lesz, ha bántják majd a suliban? Ő nagyon szeret, az életét is odaadná értem, két éve vár rám, minden nehézséggel megküzdene.Én is azt érzem, hogy amikor mellette vagyok, ragyogok, és teljesen más színben látom a világot.Mégsem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés : vállalva minden nehézséget boldog lenni vele, vagy felejteni?Nagyon nehéz, nagyon boldogtalan vagyok, és döntésképtelen...


  VÁLASZ


Kedves Kérdező!

Levelét olvasva számtalan kérdés fogalmazódott meg bennem a lányáról, a jelenlegi párjáról, a szerelméről. Csak azt tudnám felajánlani, hogy személyesen tegyem fel azokat a kérdéseimet, amelyek remélhetőleg a helyes döntéséhez segíthetnék. Válaszait követően arra lenne szükséges, hogy a lányával részt vegyen egy közös mediáción, ahol az Önök közötti konfliktusok okait tisztázni lehetne.

A mediáció egy speciális konfliktusmegoldó módszer, amely nem pusztán a két fél között, hanem egy harmadik pártatlan szakember részvételével zajlik. A mediátor irányításával a felek szembe tudnak nézni a problémákkal, közben mindkettőjük számára elfogadható megoldásokat keresnek és találnak.

Problémája összetett, sok embert érintő helyzet. A cél az, hogy lelkiismeret furdalás nélkül legyen képes dönteni a további életéről.

Spielbergerné Natonek Gabriella
mediátor
www.kibekitem.hu

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink