• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egerből kérdezem .
Hasi fájdalommal indult a rosszullétem. Ez számomra nem jelentett problémát, mert már máskor is görcsölt fájt a hasam . Volt már epe műtétem és vesekő elhajtásom is....

...Többszöri,rendes székletürítés után szódabikarbónát ittam vízzel, de akkora már nagyon erőteljes volt a hasi fájdalmam. A kézmosáskor láttam, hogy szó szerint szürkés fehér vagyok, mint egy haldokló. Verejtékezésem nem volt, lázam sem, csak elment az erőm ledőltem az ágyamra és kértem a férjemet nézzen meg ,segítsen mert nagyon rosszul vagyok. A bal kezem, majd a jobb kezem zsibbadni kezdett, pár perc elteltével újból nagyon fájt a hasam,a térdem, a bal lábfejem is zsibbadni kezdett. Úgy éreztem nem kapok levegőt,gyomortájéktól fölfelé nyomást éreztem a mellkasomon, lehúztam a melltartót ,ne szorítson. A zsibbadás fokozódott egész a könyökömig.
Ügyelet, majd mentőket hívtunk, az ellátás során elkezdtem remegni, a bal egész lábam ,karom a vállam mindkét oldala. sajnos a mentősök nem találták meg a vénámat és az infúzió a karomba csöpögött, , amit történetesen még a sürgősségi osztályon valamilyen injekciókkal feltöltöttek , Többször rá kérdeztem megszúrták e a kézfejemet, mert fájdalmas, majd észrevételeztem, hogy dagad már a karom is. Többször kimentem pisilni visszatérve vette észre a nővér, hogy nem folyik az infúzió a vénámba, megfigyelőben.REGGEL HAZAMEHETTEM NEGATÍV ULTRA HANGOK. Most sem érezem magam jól, milyen vizsgálatot kérjek? Köszönöm a válaszadást.


VÁLASZ


A szerteágazó panaszok nehezen vezethetőek vissza egy betegségre. Az epe- és vesekövesség, csont- és hasi fájdalom felveti a kálcium anyagcsere zavarának lehetőségét. A zsibbadások inkább utalnak funkcionális, nem szervi eltéréssel járó megbetegedésre. A kivizsgálás megtervezése a beteg kikérdezése és megvizsgálása után az orvos feladata. A szükséges vizsgálatokra vonatkozóan részletes javaslatot nem tehetünk.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink