• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Elsődleges számításaim szerint a terhességem 10. hetében járok. Külföldön tartózkodóm és majd csak november közepén jutok el otthon orvoshoz. Terhességi laborvizsgálatot utazásom előtti nap csináltattam...


... Viszont nagyon aggódóm a baba egészséges fejlődése miatt. Nem csak a korom miatt, mert decemberben lépek bele a 40. évembe ha nem mert a fogantatást megelőző párhétben és az alatt illetve utána is a férjem testépítő szereket használt.
A fogantatás idejében már (júliustól Augusztus végégig) már beszedett 250 db kék Táj Danabol (10 mg/tabletta) továbbá 7 héten át, heti 2 x 1 ml/250 mg azaz heti 500 mg Testosterone Cypionate injekció izomba. Majd 15 év után állítólag egyszer nem gondolkodván egy estét együtt töltött egy nővel, akitől Gonorrhea / Kankó fertőzést kapott majd adott át nekem. Erre ciprofloxacin 750 mg antibiotikumot szedtem 5 nap át! Majd ezt követően Klion hüvelykúpot és szájon át Klion tablettát írtak és szedtem.
Viszont ha a második számításom alkalmával estem teherbe akkor, az pont akkor volt mikor Gonorrheával fertőződttem! A férjem külföldön dolgozik és minden 8. héten van van csak otthon így tudom számolni a fogantatás idejét. Viszont mivel a szerektől megváltozott a mentális viselkedése és kiderült, hogy megcsalt, nem figyeltem magamra csak veszekedtünk telefonon és Én idegileg kiborulva kutakodtam éjjel-nappal interneten. Emiatt nem emlékszem, hogy szeptemberben volt-e mensesem. Semmivel nem tudtam foglalkozni, amit nagyon szégyellek is! Tehát ha a második számításom alkalmával estem teherbe akkor, az szeptember vég volt. Akkora, már a férjem szervezetben bent voltak a fent leírtak és plusz szeptembertől október 03.-ig a fogantatás pillanatáig pedig a következők:
heti 3 x 1 ml/250 mg /ml azaz 750 mg Testosterone Enanthate injekció és ezzel együtt koktélban heti 3 x 1 ml/100 mg /ml azaz 300 mg Testosterne Prop 100 injekció. És ezt kővetően 3 nappal kezdtem szedni a Gonorrheara az antibiotikumot majd aztán a Klion-t. És aztán derült ki,mivel a melleim nagyon feszültek, mellbimbóm nagyon érzékeny lett, nem jött meg az októberi mensesem, most 1 hete, hogy a terhességi laborvizsgálat pozitív eredményt hozott.
Nagyon szépen kérem válaszoljanak nekem, mert csak őrlődök! Mindenféle gondolat jár a fejemben. Félek, hogy a férjemben lévő szerek, a többlet hormonok hatására nem egészséges baba fejlődik bennem és ezek kihatnak a fejlődésére. Továbbá a Gonorrhea fertőzés sem tudom mennyire befolyásolta a fejlődését? És akkor, még nem is vettem számba az antibiotikumokat amik szintén lehetnek károsak. Kérem írjanak pár sor értelmes választ, hogy mérlegelni tudjak, hogy legyen a továbbiakban. Nem szeretnék sem a babának sem a családom egy életen át tartó szenvedést, viszont ha ezek ellenére egészséges babát tudok kihordani, akkor abba kell, hagyom az idegeskedést mert a nyugalom a legfontosabb és idegeskedésből bőven elég volt 3 hét!
Nagyon, nagyon várom mielőbbi válaszukat! Köszönettel: eperszív


VÁLASZ


Az Ön által szedett antibiotikumnak nincs káros hatása a magzatra. Nagyjából ez vonatkozik a másik gyógyszerére is, de ezzel kapcsolatban azt írják, hogy csak indokolt esetben alkalmazzák, nincs elegendő tapasztalat terhes nők gyógyszerelése során. A férje által szedett testépítő anyagokra vonatkozóan hivatalos, gyógyszergyári információ nem áll rendelkezésre, mivel nem gyógyszerek. Elvileg ezek férfi nemi hormont tartalmaznak, vagy szteroidokat a gyógyításban használtaknál lényegesen nagyobb adagban, ezért feltehető, hogy nem okoznak genetikai károsodást a spermiumokban. Ezt azonban nem tudom felelősséggel állítani, adatok hiányában. Amennyire tájékozódni tudtam, a mellékhatások között nem szerepel a spermiumok genetikai károsodása. Maga a gonorrhoeás fertőzés nem veszélyezteti a magzatot, kezeletlen esetben a baba a szülőutakban fertőződhet, de csak vaksághoz vezető szemgyulladást okozott, amíg Credé, lipcsei szülész vagy 150 évvel ezelőtt fel nem fedezte az ezüstnitrát ( később ezüstacetát, ma antibiotikum ) tartalmú szemcsepp megelőző hatását

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink