• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Félelem

Orvos válaszol

Kedves DoktorNő/Úr!

KÉt éve a bal mellemnél egy csomót fedeztem fel, mellyel akkor ultrahangon és mammographián is voltam ( 3 helyen), valamint fél évente szintén ultrahangon. Azt mondták, mivel kicsi( 4mm), igazából nem kell vele foglalkozni, és gyulladt zsírcsomónak tűnik. Tavaly a bal emlőmből zöldes váladék csepegett, ezt cytológiára küldték, az eredmény gyulladás, tehát semmi kóros. Közben sikerült az egy éve áhított baba, terhes lettem, de most szintén a bal mellemmel van furcsa érzésem, mintha lenne egy másik "csomó" is, az előző alatt kicsivel. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy csak a terhesség miatt érzem a mellem csomósabbnak, vagy így állapotosan is elmehetek az amúgy már esedékes féléves ultrahangra?
Terhességem 16. hetében járok. Amúgy panaszmentes, minden rendben van a babával és velem is.
Kérem segítsen! Köszönettel: Erzsébet
Jelige: Félelem

Kedves Kérdező!
Lehetséges, hogy a terhességhez társul az újonnan észlelt eltérés az emlőben, de ha esedékes a kontroll, akkor mindenképpen indokolt elmenni és az újonnan tapintott csomót is ellenőrizni.
Tisztelettel:
dr.M.Zs.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink