• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

Szeretnék, ha lehet SOS választ kapni. Feleségem negyedik napja az intenzív osztályon fekszik súlyos, életveszélyes állapotban. Szombat reggel jött rá fulladás, szívleállás, rohammentő, újraélesztés. Novemberben és januárban is volt ilyen és néhány nap alatt hazaengedték. Sok baja van sajnos-gyenge a szíve, magas vérnyomás, melloperációk, kisebb stroke 3 éve. Vasárnapra úgy nézett ki stabil az állapota és az orvosok arról tájékoztattak, hogy, ha tovább javul hétfőn kikerül osztályra. Vasárnap éjjel stroke, hétfőn reggel közölték velem, lebénult a jobb oldala és nem tud beszélni. Amikor bevitték vettek Tőle vért, mellkasröntgen stb. Nem voltak kezdetben embóliára utaló jelek. Sajnos csak volt valahol vérrög és agyi infarktust okozott. Ezt A CT vizsgálat is alátámasztotta, hogy teljesen friss a stroke. Járt kardiológushoz rendszeresen, controll vizsgálatok, állandó orvosi ellenőrzés-kórházi és házi is. Hetente járt vérvételre és vitte be az eredményt. Napi 3 tabletta syncumart
írtak fel neki és ennek ellenére hogyan alakulhatott ki vérrög? Most imádkozunk, mert nem javul az állapota. Gyógyszereket kap, ezek a kritikus napok, mondják az orvosok, várni kell, az is lehet, hogy jól fog reagálni a szervezete. Korszerű gépek vannak, mindenre figyelnek, van gyógytornász, mozgatják, injekció trombózis ellen stb. Nem vagyok nyugodt ettől függetlenül és imádkozunk, hogy kikerüljön a családhoz. Láza nincs, a vérnyomás rendben, csak a gyenge szív. Ami miatt kétségbeesettek vagyunk az, hogy a légzés okozza neki a legnagyobb problémát. A bénulás miatt is nehezebben veszi a levegőt, emiatt visszatették gépre. Időnként leveszik, de nem elég intenzív a saját légzése. Akkor vissza a gépre. Kap nyugtatót, mert a cső teljesen kikészíti, látom a szemén a fájdalmat csak nem tud mondani szegény semmit. Altatót nem kap, mert akkor a főorvos szerint nem tudják látni az agyi funkciók működését. Meddig mehet ez így, mert aggódunk a legrosszabbtól, mert erre is felkészítettek bennünket. Nagyon várom válaszát, mert teljesen kikészültem. A férje vagyok és szeretném még sok évig-, ha lesz is maradandó károsodása- magam mellett tudni. 61 éves lesz és 38 éve vagyunk házasok. Előre is köszönöm!

Tisztelettel

Kedves László! Teljesen meg tudom érteni aggodalmát, ami a leírtak alapján nagyon is megalapozott. Én sem tudok többet mondani, mint a kezelőorvosok. A soraiból az derül ki, hogy az orvosok nagyon korszerűen és lelkiismeretesen látják el a feleségét, de a jövőt illetően ők sem tudnak mást mondani, mint hogy remélni és bízni kell a felesége javulásában. Ismeretlenül én is remélem és kívánok mielőbbi felépülést a feleségének.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink