• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

    • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

      Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

    • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

      Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

jelige:gereva28
32 éves, káros szenvedélyektől mentes nő vagyok.Éves laborvizsgálaton a májfunkcióim meglepő értékeket mutatnak.SGOT: 54 U/l (norm:2-46), SGPT: 90 U/l (norm:2-49).
Alkoholt egyáltalán nem fogyasztok.Érdekelne, hogy mitől lehet még kiugró ez a két érték.
Köszönöm:

Az SGOT-t nem lehet kiugrónak nevezni. A májenzim értékek azonos egyénen belül is gyakorta változnak. Ha valóban kiugró érték ( a normális többszöröse) akkor kell komolyan venni. A kóros értékeket ellenőrizni szükséges és a változás tendenciája az, ami további, részletesebb vizsgálatokat igényel.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink