• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Jelige: gyomor08
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
A történetem ott kezdődik, hogy 6-os koromban az iskolában leestem a mászókáról, közepes agyrázkódásom volt, megütöttem a belső szerveimet, majdnem leszakadt a vesém és még sorolhatnám...

... Hosszú idő alatt azonban felépültem. Később kiderült, hogy valami felbomlott a belső háztartásomban és kezdődő gyomorfekélyt kaptam. A kezeléseknek köszönhetően elmúlt. 2006-ban szültem, azóta semmi panaszom nem volt a gyomromra. Most szeptembertől azonban megint elkezdett fájni a bal bordaív alatt, ami néha átterjed a gyomorszájamra is. A vérnyomásom ugrál, a pulzusom mindig 100 körül van. December 8-án elmentünk a sürgősségire, mert egész nap émelyegtem és rosszul éreztem magam, ott vetettek tőlem vért, csináltak egy teljes vérképet, ami nem mutatott ki semmit. Másnap vissza kellett mennem hasi ultrahangra, ami szintén nem mutatott ki semmit. December közepén egy éjszaka szorító fájdalmat éreztem a mellkasomban, másnap elmentem a háziorvoshoz, aki ekg készítése után a belgyógyászatra irányított. Ott ismét készítettek egy ekg-t, ami nem mutatott semmit, elküldtek pajzsmirigy ultrahangra, ami szintén jó lett, valamint vettek vért a hormonszint meghatározására, ami még nincs kész. Gyógyszerként Zantac-ot és Betaloc 10 mg-ot kaptam. Azonban sem a hasi fájdalom, sem a mellkasi fájdalom nem múlt el, csak mérséklődött. Éjszakánként ugyanúgy rosszul alszom, sokszor kelek fel arra, hogy a bal bordaívem alatt szúró fájdalmat érzek és magas a pulzusom. Valamikor ugyanott kijön egy "púp" a bal bordaív alatt. Ultrahangon nem láttak semmit. Én gyomorhurutra vagy valami hasonló betegségre gondolok, de nem vagyok benne biztos, belgyógyászatra pedig a következő hét vége felé fogok megint menni. Elkezdtem diétázni már vagy négy hete, de nem nagyon tudtam most az ünnepek alatt betartani, valamint ittam gyomorteát is. Hányni nem hánytam, kétszer volt összesen hányingerem, a székletem normális, lázam nem volt, valamikor szédülés jön rám. A kérdésem az lenne, hogy ezekből az adatokból lehet-e valamire következtetni? Lehet-e következtetni valamilyen betegségre?


VÁLASZ


A panaszai annyira összetettek, hogy egy betegségre ezekből következtetni nem lehet. Úgy vélem, hogy ha minden lelet elkészül, ismét fel kell keresni a belgyógyászt, aki az összes leletet áttekinti, összegezi és ha szükséges kiegészíti annak érdekében, hogy a panaszok oka tisztázódjon.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink