• nátha
  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

  • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

   Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Tisztelt Weborvos!

Sokat gondolkodtam azon hogy a mostanában egyre gyakrabban előjövő emésztési problémámmal kihez fordulhatnék, a háziorvosomhoz vagy Önökhöz. Önöket választottam mert leírva talán jobban eltudom mondani mi gyötör mint szóban...

... A tünetek nem minden nap, de minding az ébredés utánni WC-és közben kezdődnek. Ilyenkor a robbanásszerűen nagy mennyiségű, a szokásosnál hígabb székletet üritek., amit alhasi hascsikarás követ, majd hangos és érezhető vakbéltáji spiccelések következnek még a vécén ülve. Ez a jelenség a reggeli tisztálkodás közben kb 5 percig tart kb 15 ilyen hang hallható. (Érdekes hogy a legelső után szinte másodperc pontossággal követik egymást a spiccelő hangok, és 15 16 ilyen hang van és nem több.) Ilyenkor a reggelit már alig várom nagyon üresnek érzem magam és farkas éhes vagyok. (máskor nem)
Reggelire szinte mindig ugyan azt fogyasztom házi forralt tejet kiflivel vagy zsemélével. Ilyenkor a reggeli után kb 10-15 perc múlva kétszer háromszor hangosan kell böfögnöm (máskor nem) , majd 1-2 perc múva görcsölni kezdenek beleim a köldököm körül, ami áthelyeződik a köldök alatti baj hasfelemre és kb 10 perc múlva néhány vékony hangú korgás után abbamarad.
Ezután kb. 1 óráig csend van csak néha érzek tekergő bélmozgás a hasamban ami a hasam alján néha görcsöl is. Átalában már benn a munkahelyemen ülve jönnek elő a vakbéltáji sriccelő hangok ismét. Ekkor sokkal hangosabbak és érezhetőbbek mint ébredés után, percenkét 4-5 is van és akár 30 percig is eltart. Majd újra csend lesz. A hangok abbamardása után kiszámithatóan kb 30 perc múlva WC-re kell mennem. Ilyekor híg székletet ürítek erős alhasi göcsök és vakbéltáji spiccelések közepette. Az alhasi masszázs segít, ilyekor ézem hogy folyadékkal teltek a beleim a hasam alján és kézzel is kitudok váltani spicelést
Napközben és este nincs semilyen emésztési problémám, csek reggel és az sem mindig. Tejérzékenységre már gondoltam, de akkor mér nem jön elő mindig, vagy este ha lefekvés előtt tejet iszom?
Tanácsát kérném hogy kell-e problémámmal a házi orvosomat, megkeresni.
Üdvözlettel


VÁLASZ


Vizsgálatok nélkül nagyon nehéz pontos választ adni, mert a panaszok hátterében több ok is meghúzódhat, mint a laktóz érzékenység, gyulladásos bélbetegség, gluténérzékenység, daganatos betegség. A diagnózis érdekében gastroenterológiai vizsgálatra lenne szükség.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink