• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

      Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

    • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

      Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

    • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

      Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • egynapos sebészet
    • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

      Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

    • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

      Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

    • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

      Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

T. Cím!
Pár hete sokat idegeskedem és egyből felszökik a vérnyomásom, 160/95 körüli értékre. Régen mindig alacsony volt inkább. Azóta nem vagyok jól...

... nagyon sokat zsibbad, bizsereg a bal karom, ezen az oldalon nem is tudok aludni, mert akkor borzalmasan fáj és a szívem is szúr. Napközben is többször szúrást érzek a szívemben és sokat zsibbad a karom is. gyakran érzem, hogy fáj a fejem, van úgy, hogy már arra ébredek reggel, érzem megint magasabb a vérnyomásom és úgy is van. 2 napja pedig, minden levegővételkor, szúrás érzek hátul a bal lapockám alatt. Nagyon zavar ez a rosszullét, mert régebben nem volt ilyen gondom, szeretném tudni, hogy mi okozhatja?
Köszönöm válaszát.


VÁLASZ


Az említett vérnyomásérték nem magyarázza az Ön által leírt panaszokat és a szervi megbetegedést sem tartom valószínűnek. A kora – és a panaszok – indokolják további vizsgálatok elvégzését és csak negatívitásuk esetén lehet, szabad a külső körülményekkel, változás korával vagy más tényezővel magyarázni. Az nem látszik kétségesnek, hogy a vérnyomásérték a gyógyszeres kezelést indokolja.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink