• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

    • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

      Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • egynapos sebészet
    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

    • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

      Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Három visszér műtétem volt

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Úr

Három visszér műtétem volt 1995-2000-2006-ban.
A lábam azóta is folyamatosan fáj, a műtétek ellenére. Kompressziós harisnyát hordok. (jobb lábam.)
Újra jelentkeztem műtétre, de reumára küldtek, mondván ezt a fájdalmat nem a visszér okozza.
Különböző érsebészek egybehangzó véleménye volt, hogy vagy reuma, vagy neurológia.
Reuma orvos küldött neurológiára, ahol többek között idegvezetés vizsgálatot is végeztek, a felírt gyógyszert rosszul viseltem.
Legtöbb esetben a gyógyszereknek csak a mellékhatásai jelentkeztek.
Elküldtek a fájdalomcsillapítási ambulanciára, ott is ugyanazt a gyógyszert kaptam csak kisebb adagban, de eredménytelen volt.

A lábam egyre jobban fáj, zsibbad, feszül. A csípőmben a forgónál erős szúró fájdalom.

Régebben fekve nem éreztem fájdalmat, de már úgy sem jobb. Ha ülve felpolcolom a lábam valamelyest enyhül, de pár perc terhelés után visszatér a fájdalom.
Gyulladásszerű az egész, a térdem belső oldalán erősödő piros folt van, ami terhelés alatt erősödik, ha fekszek vagy felpolcolom nem látható.
Különböző gócvizsgálaton voltam, gócot nem találtak, a süllyedésem ennek ellenére magas.

Kedves Kérdező!
Így látatlanban, vizsgálat nélkül természetesen nem tudok véleményt mondani az állapotáról! Illetve nem írta meg, pl. mi lett az idegvezetési sebesség vizsgálat eredménye. Felmerülhetnek más betegségek is, pl. nem tudom, hogy autoimmun gyulladásos betegségek, ízületi gyulladás irányába vizsgálták-e pl? Vagy kismedencei, belgyógyászati problémákat is érdemes kizárni.

Üdvözlettel: Dr. Szabó-Kocsis Krisztina
Reumatológus
Szevermed Rendelő
szevermed.hu

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink