• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

  • egynapos sebészet
    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

Henriett

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!
Kérdésem a következő lenne.
Sokszor érzek extra ütéseket ... számtalan vizsgálat és minden orvos mást mond! ...

... Pszichés eredetű a legtöbb válasz! Ma készült szív uh-os leletemet szeretném ha értékelné.
Aorta Billentyű:
Aortagyök: 26 mm
V max:1,67 m/s
Tricuspidalis Billentyű:
Számított jobb kamrai systolés nyomás: 18 Hgmm
Bal kamra:
végdiastolés átmérő: 47 mm
végsystolés átmérő: 32mm
systolés funkció (EF: 61%)
diastolés funkció (E/A: 0,6 / 0.7 m/s)
Septum végdiastolés vastagsága 8mm
Hátsófal végdiastolés vastagsága: 8mm
Jobb kamra:
24mm
Bal pitvar 32x42 mm
Jobb pitvar: 30x45 mm
Vélemény:
Norm üregek, jó syst. bal kamra functio
Jó falmozgások. Pf nincs
Kis MI, TI.
Shuntlfow norm. látható
ennyi amennyit ki tudtam belőle "bogozni"
Még annyit, hogy kb 2 hónapja voltam kardiológusnál és ott azt mondta a Doktorúr, hogy van egy minimális ritmuszavarom, amire Bisoprololt írt fel, de a sürgősségin leállították, beutaltak a pszihiátriára és ott is azt mondta az orvos, hogy ne szedjem, mert a pulzusom a normális értéken belül van, és a szorongásom az oka.
A problémám minden orvos mást mond, és már nem tudom melyik a valós.
Kérem válaszoljon!
Megtisztelő figyelmét köszönöm


VÁLASZ


Kedves Kérdező!

Az orvosi diagnózis része a beteg kikérdezése, vizsgálata, kórelőzményének ismerete, szakirányú vizsgálati eredmények értékelése... szóval ennyi információból nem lehet és nem is szabad messzemenő következtetéseket levonni, pláne nem diagnózist kimondani és kezelést előírni. Mindenképpen orvosi konzultáció szükséges!
a szerk.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink