• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

    • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

      Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • egynapos sebészet
    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

    • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

      Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Ez van a leletemen. chr B típusu vírushepatitis megerősítést nyert.AZ alacsony vírusszám alapján kezelést nem igényel, csak időszakos utánkövetést.
Korábban HDV fertőzés igazolt, ami teendőt nem igényel...

... AZ alcsony víruszám pontosan nem tudom mennyi, de ha jól emlékszem 2000 alatti, de az biztos, hogy az intervallumokból a legalacsonybban van.
A következő ellenörző vizsgálatot kb fél évre mondták.
Kérdésem, hogy most ugye fertőző vagyok? Ezt mennyire befolyásolja az alacsony vírusszám?
Testi kapcsolat, csók, orális sex által is átadhatom?
Van esély arra, hogy valamennyi időn belül a fertőző képességem megszűnik?
Ha igen, mennyi lehet ez az idő?


VÁLASZ


Olyan - jogos – kérdéseket tett fel, amelyekre a pontos választ nem tudok adni. A HBV fertőzés csak vér útján terjed tovább, igy a melléksérüléssel nem járó sexuális tevékenység sem jelent veszélyt a partnerére. Az alacsony vírusszám a fertőzés lehetőségét csökkenti, de nem zárja ki. A vírustól megszabadulni nem könnyű, a vérrel történő fertőzés lehetősége az Au. antigén kimutatás idejéig fennáll. A fertőzés spontán megszűnésére jelen tudásunk szerint nincs lehetőség.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink