• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

    • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

      Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

    • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

      Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • egynapos sebészet
    • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

      Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

    • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

      Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

    • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

      Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Hialuron:T.doktor úr.már többször kérdeztem,de választ nem kaptam.3 éve arthroskopiás,plusz lat.release mütétem volt,azóta félévente hyalgan injekciókat kapok....

... Most már mindkét térdem fáj terhelésre.Utolsó rtg lelet:a térdizületi rés mediálisan mindkét térdben szükebb,a mediális condylusok izfelszine kimélyült,a mediális és laterális condylusok felszine sclerotikus,az eminentiák kihegyezettek,megnyultak.,a csontok mésztartalma csökkent.55 éves hölgy vagyok,mire számithatok?Jelenleg a hialuron tablettét szedem,de nem segit.,ráadásul magas a csontritkulás eredményem is.T.csore-4.6.Mit tanácsol?Köszönettel.


VÁLASZ


Sok jóval nem tudom biztatni, mert az izületek degeneratív, kopásos elváltozásai nagyon nehezen befolyásolhatók. Az injekciós kezelést kúraszerűen, 5 héten át hetente javasolja a gyártó cég, de ettől lehet eltérő a reumatológus vagy ortopéd tapasztalata. Nem tudjuk pontosan, a korábbi arthroscopiánál mit látott a beavatkozást végző, a jelenlegi röntgen elég súlyos károsodásra utal. A lefolyás nem határozható meg pontosan, de szerencsére ma már lehetőség van protézis beültetésére is, ami megoldja a panaszokat. A tablettától komoly javulást nem várok.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink