• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Kedves NetDoki!
Körülbelül 2-2,5 éve két vírusos hányásos-hasmenéses időszakon estem át nyáron (az első 2 hétig tartott, a második egy hétig). Normaflore-ral, széntablettával és diétával kikúráltam magam. 30 éves nő vagyok,...

... 170 cm és az akkori 53 kilómról lefogytam 36-ra. Voltam hepatológián, röntgenen, ultrahangon, kb. ötször vettek vért tőlem, széklet és vizeletminta is megvolt, semmit sem találtak. Hepatitisre be vagyok oltva. Egy éve intenzív Béres csepp kúrába kezdtem (2 hétig szedem, 1 hétig kihagyom). A súlyom egész jól helyreállt, már 45 kg vagyok, jó az étvágyam, egészségesnek is érzem magam. Nem is ezért írok.
6 hónapig nem jött meg a mensesem (érthető okokból), de már ez is helyreállt. Viszont amíg nem jött meg addig szépen ellepték az arcomat a pattanások, és hiába van már rendes havi vérzésem 2013 december óta, nem akarnak elmúlni. Mit tud javasolni azon kívül, hogy menjek el bőrgyógyászhoz? (Hangsúlyoznám, hogy 3 éve nem dolgozok, és nem vagyok munkanélküli segélyen sem hiszen járni is alig tudtam, ezért gondolom TB-m sincs, bár ehhez bevallom őszintén nem értek.
Előre is köszönöm válaszát!


VÁLASZ


A közönséges acne leggyakoribb oka a hormonális háztartás egyensúlyának felborulása szokott lenni. Az Ön esetében nem vagyok meggyőződve, hogy a menses visszatérte egyértelműen jelenti a hormonális háztartás minden tényezőjének rendeződését. Ezt megfelelő vizsgálatokkal (androgen hormonszint meghatározás) lehet igazolni. Az okok között tartják nyilván a stresszet is, de a táplálkozás minőségével kapcsolatos tényező is bizonyított:a magas cukor- és liszttartalom, tej- és tejféleségek, bizonyos fűszerek, zsírokban gazdag ételek. Ezek a tényezők leginkább az inzulin-elválasztással látszanak összefüggésben lenni. Meg kell említeni a ritkán diagnosztizált, de nem ritka parazita fertőzést, ez egy szemmel nem látható atkaféleség, Demodex nevezetű. Baktérium okozta fertőzés is állhat a háttérben.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink