• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Kedves NetDoki!
Körülbelül 2-2,5 éve két vírusos hányásos-hasmenéses időszakon estem át nyáron (az első 2 hétig tartott, a második egy hétig). Normaflore-ral, széntablettával és diétával kikúráltam magam. 30 éves nő vagyok,...

... 170 cm és az akkori 53 kilómról lefogytam 36-ra. Voltam hepatológián, röntgenen, ultrahangon, kb. ötször vettek vért tőlem, széklet és vizeletminta is megvolt, semmit sem találtak. Hepatitisre be vagyok oltva. Egy éve intenzív Béres csepp kúrába kezdtem (2 hétig szedem, 1 hétig kihagyom). A súlyom egész jól helyreállt, már 45 kg vagyok, jó az étvágyam, egészségesnek is érzem magam. Nem is ezért írok.
6 hónapig nem jött meg a mensesem (érthető okokból), de már ez is helyreállt. Viszont amíg nem jött meg addig szépen ellepték az arcomat a pattanások, és hiába van már rendes havi vérzésem 2013 december óta, nem akarnak elmúlni. Mit tud javasolni azon kívül, hogy menjek el bőrgyógyászhoz? (Hangsúlyoznám, hogy 3 éve nem dolgozok, és nem vagyok munkanélküli segélyen sem hiszen járni is alig tudtam, ezért gondolom TB-m sincs, bár ehhez bevallom őszintén nem értek.
Előre is köszönöm válaszát!


VÁLASZ


A közönséges acne leggyakoribb oka a hormonális háztartás egyensúlyának felborulása szokott lenni. Az Ön esetében nem vagyok meggyőződve, hogy a menses visszatérte egyértelműen jelenti a hormonális háztartás minden tényezőjének rendeződését. Ezt megfelelő vizsgálatokkal (androgen hormonszint meghatározás) lehet igazolni. Az okok között tartják nyilván a stresszet is, de a táplálkozás minőségével kapcsolatos tényező is bizonyított:a magas cukor- és liszttartalom, tej- és tejféleségek, bizonyos fűszerek, zsírokban gazdag ételek. Ezek a tényezők leginkább az inzulin-elválasztással látszanak összefüggésben lenni. Meg kell említeni a ritkán diagnosztizált, de nem ritka parazita fertőzést, ez egy szemmel nem látható atkaféleség, Demodex nevezetű. Baktérium okozta fertőzés is állhat a háttérben.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink